Facebook hozzászólás
622

Egy csésze Európa és Szederkényi Olga

Az Egy csésze Európa beszélgetéssorozat következő estjén Szederkényi Olga Franciaországba, a foci EB országába invitálja a résztvevőket. Sőt! A hónap végén gyereknap – ez alkalomból a gyerekek és az olvasás, az irodalom viszonyáról lesz szó az Európa Pontban. Júniusban a szezont Szalóki Ági koncerttel zárják!

Szederrkényi Olga Párizsban, egy igazi francia sütivel
Szederrkényi Olga Párizsban, egy igazi francia sütivel

Május 26-án az Egy csésze Európa beszélgetéssorozat következő estjén Szederkényi Olga Franciaországba, a foci EB országába invitálja a résztvevőket. Az idén már kibővített mezőnnyel, 24 ország válogatottjával – 44 év után – a magyar válogatott is kijutott. Beszélgetésünkkor az Európa-bajnokságra való felkészülés témáját is körbejárjuk, különös tekintettel a biztonsági kérdésekre. Virtuálisan ellátogatunk a rendező városok – Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne és Toulouse – közül is néhányba, és igyekszünk kideríteni, melyik nemzet a legnagyobb fociőrült, és közben megízlelhetjük a francia kávézók specialitását.

Európa Pont a Millenárison, Kép: programturizmus
Európa Pont a Millenárison, Kép: programturizmus

Hónap végén gyereknap – ez alkalomból a gyerekek és az olvasás, az irodalom viszonyáról lesz szó az Európa Pontban. Május 27-én, pénteken 15 órától a gyereknaphoz kapcsolódóan a legkisebbek (és persze a programra elhozott szüleik) lesznek a főszereplők, a program mottója: analóg szülők, digitális gyerekek. A gyereknapon a Piros Kakaóval izgalmas mesenyomozás, firkálás, írás, számolás és mesesuttogás várja a gyerekeket, a Mókatér alkotóházában pedig szép képeket és díszeket készíthetnek. Eközben a szülőkkel arra keressük a választ, hogyan alakítja át a digitális világ a gyerekek könyvhöz, olvasáshoz fűződő viszonyát, és hogyan neveljük olvasóvá gyermekeinket ebben a világban. A válaszok megtalálásában segítségünkre lesz Kovács Eszter, a Pozsonyi Pagony alapítója és tulajdonosa, Horváth Dorka, a meseolvasást modern eszközökkel „forradalmasító” Bookr Kids vezetője és Dániel András, a Kicsibácsi és Kicsinéni írója. A gyereknapi programot a Kompánia Színházi Társulat Lackfi János: Paradicsomleves betűtésztával című megzenésített verseskötet-koncertje zárja.

Szalóki Ági énekel, Kép: i.ytimg
Kép: i.ytimg

Az évadot június 9-énSzalóki Ági koncerttel zárjuk. Megújult műsorban Karády Katalint, Édith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing slágerei, a francia chanson és a portugál fadu parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.

Köszöntelek Európa!
Tudod, hogy száratlan tárniccsal üdvözölheted Európát? Nem, nos, akkor itt megmutatom!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!