szeretet

fenyőfa, grincs, karácsony, meglepetés, szerelem, szeretet, szokás, ünnep

Legyőzheti idén a szerelem Kevint?!

László Márta

Ha esik a hó, ha nem, ha jön a Mikulás, ha nem, a többség leghamarabb csak karácsony előtt 1-2 héttel kezdi a lakás feldíszítését, minden tizedik ember pedig tiltakozik bármiféle karácsonyi giccs ellen a házban – derült ki a Lovebox legfrissebb felméréséből. A legtöbben csúcsdísszel szeretik a fát, a férfiaknak elengedhetetlen a szaloncukor és a káosz, a csillagszórót pedig kétszer annyian választják, mint a gyertyát. A megkérdezettek háromnegyede igyekszik a rászorulókon is segíteni. Az asztalon a rántott hal és a töltött káposzta fej-fej mellett halad, a bejgli viszont egyértelműen veri a mézeskalácsot. Lássuk, mit szeretünk még karácsonykor!

Tovább olvasom »
gyerek, nyár, önállóság, ruhatár, szeretet, tábor

Öt hasznos tanács, ha a gyerek táborozni megy

László Márta

Manapság már szinte minden témában szerveznek nyári táborokat, így talán nem jelent nehézséget megtalálni a gyermekünkhöz leginkább illőt.  A kicsik felkészítése, a csomagolás viszont okozhat némi fejfájást a szülőknek, pedig csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, hogy a táborozás valóban pozitív élmény legyen. Az egyik legismertebb pénzintézet Gyógyvarázs programja keretében összegyűjtötte az öt leghasznosabb tanácsot, amik segítik a szülőket a felkészülésben.

Tovább olvasom »
díj, elismerés, odaadás, szavazás, szeretet, védőnő

Miénk a legjobb védőnéni!

PP-Eletforma

– Az elsők között értesítettem, miután megszületett a kisfiam… Sosem felejti el megkérdezni azt sem, én hogy vagyok… Még a férjemet is felkészítette a rá váró feladatokra… Akár hajnal 2-kor vagy hétvégén is hívhatom, nincs az a banális kérdés, amire ne válaszolna készséggel – özönlöttek a kedvesebbnél, kedvesebb történetek az elmúlt hetekben. A Magyar Védőnők Egyesületének, immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat.

Tovább olvasom »
csecsemő, gyereknevelés, mimika, szeretet, szokások, testbeszéd

Így neveljünk szeretetre, már az első pillanattól

Krajcsó Judit

A harmonikus személyiségű, ép tudatú, tiszta erkölcsű, szeretetet sugárzó gyermeket akarunk nevelni,(és vajon miért ne akarnánk?) akkor kezdjük el ezt már élete első pillanatától.Ezek a gyakorlatok bizonyára sok szülő számára ismertek. Van úgy, hogy ösztönösen jönnek, és gyakran nem is gondolunk hatalmas jelentőségükre.

Tovább olvasom »
anya, anyaság, család, háztartás, karrier, pénzügyek, szeretet

Hazafutunk, ha baj van…

Krajcsó Judit

Mi áll az anyák fontossági sorrendjének élén? Ki a fő kenyérkereső a családban, és kinek a szava dönt? Milyen gyakran mondjuk az édesanyánknak, hogy szeretlek? No és kihez szaladunk, ha bajban vagyunk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adnak a Rendi kutatási eredményei.

Tovább olvasom »
egyház, emberség, fogyatékos, hit, könyv, összefogás, segítség, szeretet

Soha többé egyedül…

PP-Eletforma

Titokzatos erejük van a sérült embereknek, képesek átalakítani a szívünket – fogalmazott Kozma Imre atya. Megjelent a Máltai Könyvek sorozatban Jean Vanier munkatársa, Marie-Hélène Mathieu, Soha többé egyedül című könyve. 

Tovább olvasom »
ajándéktipp, étel, ital, karácsony, szeretet, szokások, ünnep

Még mindig nincs karácsony bejgli nélkül!

László Márta

Karácsonykor ünnepi ételeket és süteményeket enni szinte kötelező. A Lovebox.hu legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a kedvencünk még mindig a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli. December végén legszívesebb forralt bort kortyolgatunk, a Last Christmas-t hallgatjuk, Kevint és az Igazából szerelmet nézzük, nem idegesítenek mások ünnepi posztjai, és akkor is állítunk karácsonyfát, ha egyedülállóak vagyunk.

Tovább olvasom »
árva cica, árva kutya, örökbefogadás, Rex Kutyaotthon Alapítvány, szeretet

Négylábon érkezik a szeretetfutár

PP-Eletforma

A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is különleges kezdeményezéssel keres gazdát védencei számára. Az alapítvány újpesti állatotthonában, a Rex Állatszigeten sok szeretettel várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szeretet ünnepét egy négylábú családtag befogadásával, megismerésével. A Mikulás és Karácsony közötti időszak alatt befogadott kutyák és cicák mellé az újdonsült gazdik még hasznos ajándékokat is kapnak, sőt a hazaszállításban is segítenek nekik, hogy az ünnep felejthetetlen közös élménnyé váljon.

Tovább olvasom »
beszélgetés, kapcsolat, mentálhigiéné, szeretet

Naponta csak 7 percet beszélgetünk!

László Márta

Már megint jön a karácsonyi depresszió! A Mikulásgyárban most ez ellen küzdenek. Ott lesz az a hely, ahol bárki lelki segítséget tud kérni, ha szüksége van rá. Oda bárki elmehet, és akár azt is elmondhatja, amit eddig nem tudott senkivel megosztani!

Tovább olvasom »
élet, halál, könyv, különleges képesség, látnok, szellem, szeretet

Történetek a mennyből – földi halandóknak

Krajcsó Judit

Létezik-e túlvilág? Mi történik velünk, amikor meghalunk? Hogyan találjuk meg az életben a valódi utunkat? Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk Laura Lynne Jackson médiumtól, A fény, ami összeköt című könyvéből. Igaz történetek sorát ismerhetjük meg az élet és halál közötti határon átívelő megbocsátásról és megbékélésről.

Tovább olvasom »
halál, Leonard Cohen, szeretet, turné, új lemez

Új albummal jelentkezik Leonard Cohen!

László Márta

“Dylant mindig is költőnek tartottam – de soha nem hivatkoztak rá ezzel a szóval” Ezt 1967-ben mondta Leonard Cohen arról a Bob Dylanről, aki idén irodalmi Nobel-díjat kap. Cohennek viszont ma jelenik meg legújabb albuma. Számtalan verse, dallama lapul még íróasztala fiókjában, de úgy érzi, már nem tudja befejezni. 82 évesen a halálra készül. 

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
kiállítások, leletek, Pannonhalma, Pannónia, Szent Márton, szeretet, Szombathely

Fogadd köpenyem felét! Páratlan tisztelgés Szent Márton előtt

László Márta

Páratlan régészeti kiállítás nyílt a Szent Márton-év keretében Pannonhalmán és Szombathelyen. A híres leleteket és számos aranytárgyat, köztük a Nagyszentmiklósi kincs egy darabját is felvonultató tárlat Szent Márton szülőföldjének, Pannóniának majd öt évszázadát mutatja be, betekintést enged a kereszténység e térségen belüli elterjedésébe. Ebben az összefoglaló formában most először tekintheti meg a nagyközönség a korszak nemzetközi jelentőségű kulturális és művészeti értékeit. 

Tovább olvasom »
bor, borászat, ízlés, Kovács Borház, nők, szakma, szeretet, szőlő, zamat

Borban az igazság és a nők

PP-Eletforma

Míg az ókorban nem is szolgálhattak fel bort a nők, addig napjainkban már egyre több női borásszal találkozhatunk. Bár a hölgyek biológiailag jobb képességekkel rendelkeznek a borok tesztelése szempontjából, mégis a szakmában jelentős többségben vannak a férfiak. A nemek megoszlásáról és az elmúlt évtizedek változásairól a Kovács Borház borászai, Kovács László és lánya, Kovács Zita beszéltek.

Tovább olvasom »
csili, hagyma, királyrák, közös alkotás, szeretet, wok

Csilis rákok gyorsan – Zsófiék konyhájából

László Márta

Fantasztikus dolog együtt főzni a pároddal! Minden kreativitásodat kiélheted! És persze az összecsiszolódáshoz is nagyon jól jön – még évekkel később is! A Piac&Profit pénzügyi és és titkárságvezetője illetve párja rendíthetetlenül készítik nekünk a jobbnál jobb recepteket! Mint kiderült, ezek bizony szeretetből készülnek! Hiszem, hogy hatásos! Dobd be magad te is a párkapcsolatodba! Megéri!   

Tovább olvasom »
ápoló, beteg, gyógyítás, Katona Sándor, önálló élet, orvos, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, rehabilitáció, szeretet, törődés

A szeretet osztálya

László Márta

Naponta hallunk elképesztő történeteket a hazai egészségügy állapotáról, az orvos- és ápolóelvándorlásról, a gyógyszer- és eszköztelenségről. Azt is sokat hallani: jaj, csak betegek ne legyünk! … Egykori televíziós kollégám, Katona Sándor sem hitt a szemének, amikor kórházba került. Írását azért adom közre, hogy tudjátok, most is vannak kivételek, dolgoznak kivételes emberek az egészségügyben, akik tudják: a szeretet, a figyelmesség, a törődés maga is gyógyít. Megérdemlik az elismerést!    

Tovább olvasom »
Ady Endre, becsület, ember, karácsony, költészet, szeretet, tanítás, ünnep

Meghitt karácsonyt – Adyval!

László Márta

Budapesten születtem, de vidéken nőttem fel. Mondhatni, mindkét terület a maga módján “hazai pálya!” Nincs ebben semmi különleges! A csoda az, hogy mindenütt otthon érzem magam! Otthon vagyok Zagyvarékason, Angyalföldön, és Pesterzsébeten is! Éppen ezért küldök Nektek egy olyan verset, amely minden karácsonykor eszembe jut! Zagyvarékason ismertem meg azt a rendkívüli magyar tanárt, Agócsné Vincze Zsuzsát, akitől például az Ady-irodalmat megszerethettem! Ilyenkor is gondoljatok azokra a remek tanárokra, akik segítettek elindulni egy pályátokon! Gondoljatok azokra, akik valamire megtanítottak! Mert ők mind nagyszerűek, emberek!

Tovább olvasom »
család, egészség, házasság, május, szeretet, tavasz

Május egy igazi családi hónap

PP-Eletforma

Mint tudjuk, májusban két ünnep, az anyák napja és a gyereknap is gondoskodik arról, hogy ebben a hónapban lehetőleg a család kerüljön előtérbe. Eme időszak egyértelműen kiváló lehetőség arra, hogy jobban odafigyeljünk szeretteinkre és a róluk való gondoskodásra. Hiszen köztudott tény, hogy a családban, házasságban élők arányukat tekintve jobb kilátásokkal rendelkeznek egészség tekintetében. A kiegyensúlyozott családban élőkre pedig mindez duplán igaz. Legyen szó szeretteinkről vagy egészségről.

Tovább olvasom »
karácsony, mikulás, szeretet

Decemberi keresztények

PP-Eletforma

Félelmetes időszak jön! Mániákus vásárlóknál már egy kicsit korábban bekövetkezik ez az átállás. Ilyenkor kötelező minden idegszálunkkal a megfelelő ajándék kiválasztására koncentrálni, térdig lejárni a lábunkat, miközben többségünknek halvány lila fogalma sincs arról, hogy mi a csodával lepje meg anyukát vagy a nagymamát, vagy akár a férjét.Álljunk meg! Lehet persze nevetgélni, de induljunk el most más utakon…

Tovább olvasom »
gondolat, idézet, szeretet

A hülyeség is jó valamire…

PP-Eletforma

Az interneten keresztül rengeteg olyan levél, kérés, figyelmeztetés érkezik, melyek küldője azt kéri, továbbítsuk másoknak is. Az alábbi levelet a lányomtól kaptam, ő pedig a legjobb barátnőjétől. Érdemes elolvasni!

Tovább olvasom »
béke, család, egészség, érték, szabadság, szeretet

Önnek mi a legdrágább?

PP-Eletforma

Mi a legértékesebb és a legdrágább az Ön életében? A szabadsága, a tudása, a családja, vagy a nagymama ékszerei? Tudna most választani? Választaná az egészséget, a szeretetet és a békét?

Tovább olvasom »
jól szeretni, könyv, müller péter, szeretet, szeretetkönyv

Tudunk jól szeretni?

PP-Eletforma

Müller Péter ifjabb és bohóbb koromban “mindössze” attól volt fontos, hogy Müller Péter Sziámi édesapja, és hát bizonyára érdekes ember lehet, az underground egyik ikonjának a papája. Azt, hogy sikeres drámaíró, hogy a spirituális irodalom mestere, hogy érdemes és kell is belőle meríteni, ekkor még nem sejtettem.Pedig mennyire az…

Tovább olvasom »
karácsony, sms, szeretet, ünnep

Üdvözlő karácsonyi sms súgó

PP-Eletforma

Az sms láthatóan kenterbe veri népszerűségben a képeslapokat: olcsóbb, egyszerűbb és még Szentestén sincs késő feladni. A mai “susmusok” egy hajdani szokás, a népi mondókával köszöntés modern kori örökösei és megfelelői. Az üdvözlő sms-ek is, akárcsak elődeik, szájról szájra, azaz mobilról mobilra terjednek.

Tovább olvasom »
érzés, karácsony, lélek, szeretet, ünnep

Minden nap lehetne ünnep…

PP-Eletforma

Márai Sándor: Füveskönyvéből olyan emberi érzésekről és cselekedetekről szóló idézeteket válogattam, melyek most, az ünnepekre a legaktuálisabbak. Ám ha olvassuk őket hamar rájövünk, hogy ezek a hétköznapokra is megfontolandó gondolatok. Mert minden nap lehetne ünnep nap, ha akarjuk…

Tovább olvasom »
bevásárlás, karácsony, lélek, szeretet, ünnep

Csak két heted van!

PP-Eletforma

Van rá két heted, hogy lecsendesítsd a lelked. Persze indok mindig van a halasztásra, év végi hajrá van, és ez a bevásárlási láz, minden fut, szorít az idő, persze…

Tovább olvasom »
adomány, karácsonyfa, szeretet, Wolf Kati

Püspökkel díszít karácsonyfát Wolf Kati

PP-Eletforma

Cseppnyi szeretetet jelképező díszt rakott fel a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyfájára Bölcskei Gusztáv a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli református püspök és Wolf Kati. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. A beérkező adományokat csepp alakú díszek jelképezik, melyek az Allee Bevásárlóközpont bejáratánál lévő karácsonyfán gyűlnek.

Tovább olvasom »
álmodozás, ember, gondolkodás, lélek, szeretet

Eljött az álmodozom, tehát vagyok korszak!

PP-Eletforma

Mint ismeretes Darwin a Bajok eredete című, máig megíratlan munkájában három embertípust különböztet meg. A gondolkodó embert, az álmodozót és a tudatos embert. S bár a felsorolás – világtörténelmi szempontból – evolúciós sorrendet is jelent, a három típus között társadalmi hasznosság és szerethetőség szempontjából nem szerencsés különbséget tenni. Mert ez a bajok eredete. 

Tovább olvasom »
anya, gyermek, könyv, müller péter, sors, szeretet

Amit csakis az anyjánál találhat meg az ember…

PP-Eletforma

” Az anya része a gyermeke sorsának.S fordítva: az anya sorsába már bele van írva eljövendő fiával, vagy lányával való találkozása. Születés előtti vállalkozások ezek, melyek a földi élet során, mint sejtelmek jönnek elő.” – írja Müller Péter: Titkos tanítások című könyvéből

Tovább olvasom »
kíváncsiság, szerelem, szeretet, teszt

A párod szerelmes még beléd? Tesztelünk

PP-Eletforma

Néha mindenkit furdal a kíváncsiság: vajon párunk még mindig annyira szerelmes belénk, mint az elején volt, vagy már csak pislákol az a bizonyos tűz. Bizonyos jeleit érezhetjük annak, hogy már nem minden a régi, de pontosan nem tudjuk eldönteni. Ebben segítünk ma…

Tovább olvasom »