elismerés, étterem, Gastro Design., szakmai zsűri, szálloda

TAROLT A VIDÉK

Ezek a legjobb Gastro Design díjas éttermek és szállodák nálunk! Próbáld ki!

Sok-sok győztes a vidéki nevezők közül, éremeső a legnépesebb kategóriában, és pár esetben szigorú, de előremutató ítélet miatt a shortlistesek rövidlistán maradtak – ez dióhéjban az idén negyedszer meghirdetett Gastro Design Award verseny eredménye. Ez világszínvonal!

KÖNNYŰ SÜTI KÁVÉHOZ

egyszerű, kakaó, márványos, sütemény

Márványos kalács

Persze nem igazi kalács, hiszen nem kelt tészta, inkább kuglóf állaga van, csak most nem kuglóf formában sütöttem.

BOGRÁCSOZÓKNAK IS

bableves, csipetke, leves, lóbab, pászorétel, tartalmas, tejföl

Cecei lóbabom, az őszi levescsoda

A minap a mezőföldi Cecén jártam, ahol elbővölt a sok-sok paprikafüzér. Nem tudtam ellenállni, lóbabot is vettem!

FÜSTÖLD FEL OTTHON!

házi füstölés, kacsa, kacsamell

Házilag füstölt kacsamell

Házilag füstölni a kacsát! Igen, miért is ne? Nem kell hozzá más, csak alufólia és egy rács, na meg egy edény, amibe beleillik.

AUTÓIPAR

autó, Kalifornia, közlekedés, önvezető autó, technológiai fejlődés, vezető nélkül

Ébresztő! Már tart a forradalom!

Vezető nélküli autók is közlekedhetnek Kaliforniában jövőre. Így döntöttek a helyi hatóságok - adta hírül az MTI.

ŐRSÉGVÁLTÁS

budapest, Engelbrecht Kinga, hotelmenedzser, márka, The Ritz-Carlton, turizmus

Hazajött a hazai luxusért

Új hotelmenedzsert neveztek ki a budapesti The Ritz-Carlton élére Engelbrecht Kinga személyében.

MELENGETŐ LEVESÜNK

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

MOZGÁSBAN A PIAC

áfa, befektetés, építkezés, ingatlanpiac, lakás, vásárlás

Velünk élő daruerdők

Az első félévben kiadott, majd húszezer építési engedély közül minden másodikat többlakásos társasházi beruházáshoz állították ki.

TÖKBŐL MINDENT LEHET

krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.