Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 06. 06:27 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Végleg vége: lehűlés és ködök!

Hihetetlenül elhúzódott ez a nyárias időszak, az ország nagy részén extrém meleg maradt az idő november elejére is. De ennek most vége! Elköszönhetünk a 20 fokos melegektől. 

Ködös ősz, Kép: pixabay

Ködös ősz, Kép: pixabay

November elején is sorra dőltek a melegrekordok, 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. A következő napokban viszont megindul egy lehűlési időszak, és végleg el kell köszönnünk a 20 fok feletti hőmérsékletektől. Szerencsére a lehűlés nem gyors, még napokig a novemberi hőmérsékletek felett leszünk, de országszerte jellemzőek lesznek a reggeli ködök, melyek egyes helyeken tartósan is megmaradhatnak.

A ködök kellemetlen meteogyógyászati hatásaiból már a múlt héten is ízelítőt kaptak elsősorban a Dunántúlon élők, a következő napokban viszont a legtöbb helyen ez fogja a panaszainkat okozni – figyelmeztet Pintér Ferenc meteogyógyágyász, a Meteo Klinika igazgatója. A nyirkos reggelek pszichésen is megterhelik a szervezetünket, gyakoribb a depresszió, fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek vagyunk, az ízületesek panaszai is egyre fokozódnak. A klinikán elérhető dinamikus fényterápia nagyon ajánlott ebben az időszakban. A napsütéses órákban és helyeken pedig hirtelen felszalad a hőmérséklet, okosan kell öltözködnünk, hogy elkerüljük a meghűléseket.

Őszi bakancslista hedonistáknak
Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!