Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2014. január 25. 15:00 | PP-Eletforma

edzés

Szuperhatékony gyakorlatok Rubint Rékától a téli tunyaság ellen!

Rubint Réka szerint a helyes táplálkozás nem csupán a hétköznapok jelensége, az életmódváltás egész életünkben fontos. Réka az ünnepek alatt is edzett, és kímélő alapanyagokkal főzött, állítása szerint nem hogy több, de inkább kevesebb kilóval zárta az évet!

„Azt gondolom, az emberek mindig szeretnek valamilyen indok mögé bújni. És az ünnep jó indok a mértéktelen evésre és hízásra, mivel a köztudatban az él, hogy velejárója a karácsonynak és a szilveszternek. Szerintem egy kis tudatosságot kellene belevinni az életünkbe és akkor nem kell lemondani semmiről” – mondta Réka, majd hozzátette: ha mégis felszedtünk némi kilót az ünnepek alatt, fölösleges villámkúrák helyett érdemesebb a mozgás eszközéhez nyúlni. „Naponta 20-30 perc torna által nemcsak vékonyabbak lehetünk, de közérzetünk is javulni fog. A Power Plate vibrációs edzésforma például nagyon jó, ha rövid idő alatt szeretnénk az egész testet átmozgatni, és gyorsan eredményt elérni. Nagyon hatékony és magas intenzitású edzést érhetünk el általa. Ez azoknak az embereknek nagyszerű, akiknek kevés idejük van, és szeretnének nagyon rövid idő alatt látványos eredményt elérni. Nem véletlen, hogy ezt a módszert ma rengeteg világsztár és élsportoló is alkalmazza.”

Lelkiismeret-furdalás ellen a következő szuperhatékony edzéstippek remekül alkalmazhatók! Ezek a rövid edzések felpörgetik az anyagcserédet és a metabolikus folyamatokat a szervezetedben. A teljes vibrációs edzés nagy előnye a maximális izom-összehúzódás mellett, hogy remek utóégető hatásának köszönhetően az edzés után akár egy-másfél órán át is kalóriaégetést produkál.

A következő gyakorlatok remekül alkalmazhatók a felső és az alsó test formálására egyaránt.

1. Álljunk fel a platóra és akasszuk be a bal lábunkat a statikus kábelbe úgy, hogy teljesen megfeszüljön a kábel.

Végezzünk lábnyújtást, majd térdhajlítást, vissza kiinduló helyzetbe.
Figyeljünk arra, hogy a kábel az egész gyakorlat alatt feszes legyen.

A gyakorlatot mindkét lábra végezzük el!

 

2. Álljunk a gép elé, és fogjuk meg a dinamikus kábelt! Végezzünk döntött törzzsel könyökhúzást hátra, majd ereszkedjünk mély guggolás helyzetbe. Guggolás közben könyöknyújtást is csinálhatunk, majd térdnyújtáskor ismét húzzuk hátra a könyökünket.

 

3. Kiinduló helyzet: támaszhelyzet alkartámaszban. Lábak kis terpeszben, has feszes, farizom tónusban.
Forduljunk el törzzsel balra úgy, hogy mindkét könyökünk a platón marad, eközben végezzünk jobb térdhúzást az ellenkező oldalra. A gyakorlatot csináljuk meg ellenkező irányba is.
Kiinduló helyzet: alkartámasz jobb alkaron. Felül lévő láb elől, jobb kar oldalsó középtartásban. Statikusan tartjuk a következő gyakorlatot, amíg a beállított idő, le nem jár.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!