Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. június 24. 11:00 | PP-Eletforma

ÉLETMÓDI

Szoktasd igényességre szervezetedet!

Egészségesen élni nem könnyű, de némi odafigyeléssel ki lehet alakítani egy személyre szabott ritmust, amit aztán kis áldozatok árán tartani is lehet.

Könnyű gyertafényes vacsora, Kép: pixabay

Vacsorázzunk könnyűt és korán, Kép: pixabay

Életünk minőségét részben táplálkozási szokásunk határozza meg. Reggelizzünk úgy, mint egy király, ebédeljünk úgy, mint egy polgár, és vacsorázzunk úgy, mint egy koldus – tartja a régi mondás. Az sem mindegy, milyen körülmények között eszünk. Az étkezéseket nyugodt körülmények között költsük el, korán vacsorázzunk, és ne túl nehéz ételeket válasszunk! Étkezéskor ne olvassunk, ne tévézzünk, élvezzük az étkezést, és jól rágjunk meg minden falatot.

Ügyelni kell a folyadékháztartásra is. Napi két-három liter folyadékot, lehetőleg szénsavmentes vizet szinte kötelező lenne mindenkinek meginnia.

Azzal, hogy mikor, mit, és hogyan fogyasztunk, a bélflóra egyensúlyát is rendben tudjuk tartani, és étkezési szokásunk is tudatossá válik.

Ne feledkezzünk meg a mozgásról sem. Reggel és este negyed óra mozgás is elég, amit akár otthon a nyitott ablaknál is végezhetünk. Hajlítgassunk, nyújtsunk, szökdécseljünk, de jó módszer a lift helyett a lépcsőmászás, és a napközbeni gyors gyaloglás is. Pusztán kitartás és önfegyelem kérdése mindezt elvégezni.

Hallottad?
Azt szokták mondani, a jó zöld tea még az égzengésre is jó! Ezt nem garantálom, de ha reumás vagy, mindenképp próbáld ki!

Ha valaki mindezeket folyamatosan betartja, vagyis egyfajta rendet visz a mindennapjaiba, akkor egy idő után a szervezete megszokja, és szinte már „követeli” a mozdulatokat.

S ne feledjük, ha valakinek egészségi problémája van, életmód szokását beszélje meg háziorvosával, vagy más, megfelelő szakemberrel.

(Forrás: Szigethy Emma életmód-tanácsadó)Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!