Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2010. január 06. 17:41 | DPA

RÚZS

Szépségtrend 2010: vörös ajkak

Nincs is annál erotikusabb, mint egy vörösre festett ajak éles kontúrral. Könnyű azonban hibázni, nem mindenkinek áll jól, és könnyen nevetségessé tehet. Figyelni kell rá, milyen a bőrünk színe, a fogunk színe, a szánk formája. Most eláruljuk a titkokat.

Első lépésként: próbáljunk! Soha ne vegyünk meg úgy egy rúzst, hogy nem próbáltuk ki. Mindenkinek jól áll valamilyen élénk szín, csak meg kell találni a megfelelőt. Ez pedig úgy lehetséges, ha a lehető legtöbb árnyalatot feltesszük.

 

Ha a vörössel nem vagyunk kibékülve, kicsit pinkesebb színnel kísérletezzünk, ha nincs benne egy csepp kékes tónus sem, akkor nem foghatunk nagyon mellé. Mivel ezek a rúzsok nagyon elütnek a bőr színétől, mindenképpen használjunk kontúrceruzát, ami ugyanolyan legyen, mint maga a rúzs.

Az élénk színek azonban nagyon hangsúlyosak, ezért ha emellett döntünk, az arcunk többi részét csak halványan sminkeljük. A szemünkre elég egy kis szemceruza, vagy egy halvány bézs festés. Ha valami igazán vad, esti sminkre vágyunk, akkor is válasszunk inkább feketét, szürkét. A színes szemhéjpúdert ez esetben kerüljük el.

 

A vörös ajak kényes dolog, könnyen megfakul, kopik, kiszárad. Ezért soha ne felejtsük otthon a felszerelést, így bármikor tudunk javítani rajta.

 

Ha valakinek vékony a szája, inkább halványabb árnyalatot válasszon, a sötét színek ugyanis kisebbnek mutatják az ajkakat.

 

A bronzos bőr mellett a vörösbor árnyalatai mutatnak jól, a nagyon sápadt mellett pedig a pinkes beütésűek. A klasszikus vörös rúzs az elefántcsontbőrűeknek áll jól. A sárgás fogak színét sajnos kiemelik ezek a rúzsok, úgyhogy ilyen esetben inkább a kékesebb árnyalatok mellett voksoljunk.

 

Próbálgatás közben tehát néha mosolyogjunk is rá tükörképünkre, nehogy pórul járjunk!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!