Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2012. június 13. 19:49 | PP-Eletforma

RÁGOLÓGIA

Rágózási szokásaink sokat elárulnak személyiségünkről

Patti Wood, testnyelv-szakértő, aki egy ismert rágógumi gyártó cég kérésére készített egy rövid kérdőívet, azt állítja, hogy a rágási,pontosabban rágózási szokásaink(a rágológia) sok mindent elárulnak személyiségünkről.

A száj az aranyháromszög (homlok-szem/orr és száj) része, s e testrészünkkel kapcsolatos örömforrások vitathatatlanul fontos szerepet játszanak életünkben: eszünk, sőt, néha minden ok nélkül zabálunk, cigarettázunk, no meg alkalmanként napraforgó magot, rágót rágcsálunk kéjes örömmel, vagy mértéktelen ivászatba menekülünk…megannyi kellemes szájjal kapcsolatos öröm.

Patti Wood, testnyelv-szakértő, aki egy ismert rágógumi gyártó cég kérésére készített egy rövid kérdőívet, azt állítja, hogy a rágási,pontosabban rágózási szokásaink(a rágológia) sok mindent elárul személyiségünkről. Fussa át gyorsan az alábbi rövid tesztet,és egy perc alatt megtudhatja az eredményt:

1. Ön milyen módon rágózik?

A, Csattogtatja a rágót a szájában

B, Gömböket fúj

C, Lassan

D, Csöndben és diszkréten

2. A következő állítások közül, melyik igaz a leginkább Önre?

A, Enyhíti a feszültségemet

B, Ez étkezések között segít ki engem vagy amikor nem tudok enni

C, Felfrissíti a leheletem

D, Egyik sem a fentiek közül

3. Mikor rágózik elsősorban?

A, Amikor mások felajánlják a rágót

B, Étkezés után

C, Vezetés közben

D, Iskolában/munkában

4. Leginkább akkor rágja a ceruzavéget vagy a körmeit, amikor:

A, Stresszes

B, Fáradt

C, Unatkozik

D, Koncentrál

E, Egyik sem a fentiek közül

5. Amikor rágót, ceruzavéget,körmöt vagy bármi mást rágcsál, akkor a rágási stílusa:

A, Élénk és erős

B, Egyenletes és módszeres

C, Erőteljes, diadalmas

D, Tartózkodó és konzervatív

E, Nem rágok ilyesmit

Ha válaszainak többsége "A" volt- A meggyőző: igazi vezető alkat, aki arra vágyik, hogy észrevegyék, és értékeljék az ötleteit. Féktelen, fantáziadús és játékos. Spontán és a maga teljességében éli az életét. Nem szereti az idejét unalmas részletekre pazarolni. Igazi sztorizgatós alkat, aki teljes beleéléssel és humorral fűszerezve tudja előadni a történeteket. Élvezi a jó beszélgetéseket, és lelkesedése másokat is képes megfertőzni.

Ha válaszainak többsége "B" volt- A segítő: barátságos, meleg és odaforduló attitűd jellemezi. Hűséges, nyugodt és megbízható. Az Ön életében kiemelt szerepet kapnak a másokkal való kapcsolatai. Azon fáradozik, hogy akár saját áldozathozatallal is elkerülje a különféle konfliktusokat. Ön amolyan ragasztó-funkciót tölt be,ami összetartja a családot, baráti társaságot. Lojális, nyugodt és jó hallgató, de Ön az a váll is, amin bárki kisírhatja magát.

Ha válaszainak többsége "C" volt- A cselekvő: Ön nem sokat teketóriázik, csinálja,amit kell. Nem nézegeti el sokáig a mosatlant a mosogatóba,hanem nekifog mosogatni, miközben összedobja a vacsorát, és nem mellesleg berak egy adag mosnivalót, miközben pár telefont is lebonyolít. Szereti, ha dolgok készen vannak,és tovább lehet lépni. Gyorsan elhatározásra jut, és a "meg lehet csinálni négy dolgot is, míg mások egyet csinálnak" -elv szerint él. Győztes típus,aki az energiáit a kihívásokból nyeri.

Ha válaszainak többsége "D" vagy "E" volt- Az elemző: Kedves, gondos és pontos ember hírében ál. Mielőtt kinyitja száját, jól átgondolja a dolgokat. Figyel a részletekre, rendkívül precíz, és fülön csípi mások hibáit. Fontos gondolatai, jelentős elképzelései vannak, csak sajnos nem mindig osztja meg ezeket másokkal. Szeret inkább egyedül dolgozni, és magányosan pihenni. Szem előtt tartja a szabályokat, és ezt másoktól is elvárja. Bár az emberek Önt komolynak látják, valójában jó humora van, és észre is veszi mások humorát.

Forrás: www.pattiwood.net nyománCikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!