Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 10. 17:45 | László Márta

ALAKFORMÁLÓ ÖTLET

Övédelemből szexisen

Minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy önvédelmi technikák elsajátításával képesek legyünk megvédeni magunkat. A tavalyi év tragikus esetei ezt bebizonyították. Kovács Ildikó önvédelmi instruktor szerint az oktatások nemcsak felkészítenek bennünket egy esetleges támadásra, de számos szempontból előnyösen formálnak bennünket.

Az önvédelemi oktatáson nemcsak azt tanulhatjuk meg, miként üssünk és rúgjunk, hanem erőnlétre is szert teszünk, miközben tudatossá, magabiztossá válunk. Ezeket a tulajdonságainkat pedig az életünk más területein is remekül kamatoztathatjuk majd.

Megfenyegetés, erőszak, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

– Az önvédelmi edzéseken nemcsak az ütés- és rúgástechnikákat sajátítják el tanítványaim, hanem felkészítem őket mentálisan is arra, mit tegyenek egy támadás esetén. Ezen kívül pedig javítjuk az állóképességüket is, hiszen könnyen lehetnek olyan helyzetek, amikor hosszabb ideig kell futniuk a támadó elől, esetleg olyan közelharc alakul ki, ahol elengedhetetlen a fizikális erőnlét – mutat rá az önvédelmi instruktor.

Kovács Ildikó, Kép: noionvedelem.hu

Kovács Ildikó, Kép: noionvedelem.hu

Kovács Ildikó szerint éppen ezért az önvédelmi oktatás edzésformának is kiváló, hiszen formálja az alakot, fogyást eredményez, ráadásul olyan magabiztosságot ad, amit az élet más területein is kamatoztatni tudunk.

Így vedd észre, hogy veszélyben vagy
– Nem lehet eleget beszélni az önvédelem fontosságáról – vallja Kovács Ildikó női önvédelmi oktató, aki szerint az utcai támadások esetében a megelőzés akár életeket is menthet. Számos jel van ugyanis, amit észrevehetünk még a baj megtörténte előtt, ha pedig nyitott szemmel járunk, és felkészültek vagyunk, elkerülhetjük azt, hogy áldozattá váljunk.

Az önvédelem során tudatossá válunk, megismerhetjük, hogy mi rejlik bennünk, újra és újra átléphetjük saját határainkat mind fizikálisan, mind mentálisan.

Mindezeken túl pedig az is hamar kiderül, hogy miben vagyunk jók: pontosan ütünk, erősen rúgunk, esetleg gyorsan tudunk kiszabadulni a szorításból? – Ezek mind olyan információk, amelyek az életünket is megmenthetik egy-egy helyzetben – teszi hozzá az instruktor.

A szakértő szerint már néhány hónapos, rendszeres edzés elegendő ahhoz, hogy éles helyzetben is meg tudjuk védeni magunkat, így mindenkit arra biztat, járjon önvédelmi oktatásra, hogy 2019 a biztonság éve lehessen.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!