Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2010. augusztus 31. 16:21 | PP-Eletforma

GILISZTAHAJTÓ

Nem megy? Masszírozd fokhagymával!

Azok a férfiak, akik potenciazavarral küzdenek, masszírozzanak zúzott fokhagymát a farokcsont területére, körkörös mozdulatokkal,- naponta 10 percen keresztül – állítja Maurice Messegue francia herbalista.

A tibeti orvoslás szerint a fokhagymában lévő phytoncidok , – valóban féregirtó hatásúak, azáltal, hogy erjedési folyamatot indítanak el a belekben, és így csökkentik a szervezetbe felszívott mérgező anyagok mennyiségét. Amellett, hogy "büdös" és fogyasztás után szinte a bőrön keresztül is érezhető, az egyik legértékesebb gyógynövényünk.

Az ókoriak a piramisépítés közben is ezzel növelték állóképességüket és erejüket. A II.világháború alatt a sebek, fertőzések és üszkösödések kezelésére is használták, "orosz penicillinként" emlegették fertőtlenítő hatása miatt.

A fokhagyma a megfázástól a székrekedésig, mindent gyógyít:

– Segíthet a férfiaknak megtartani az erekciós állapotot azáltal, hogy tágítja a vérereket, és a test egészében fokozza a véráramlást. De szexuális vágyfokozó hatását a nők is élvezhetik.

– A értágító hatása mellett, higítja a vért, gátolja a vérrögképződést, amely által csökken a szívroham kockázata.

– Alacsonyan tartja a vérnyomást,

– segít csökkenteni az agyér duzzanatot, a lázkiütéseket és herpeszeket,

– enyhíti az izületi gyulladásokat,

– kezelhetünk vele fekélyeket, lábujjak közti gombás fertőzéseket, candidát, hörghurutot, hólyaggyulladást, megfázást és influenzát.

Mivel azonban méhösszehúzódást is okozhat, ezért a terhes nők csak ételben fogyaszthatják.

Többféle formában hozzájuthatunk: a nyers változattól a szárított és porrá őrlött formájától, egészen a kapszulás módon "lenyelhetős" módozatig.

 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!