Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 20. 05:40 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Nem lesz kánikula, mégis fulladozunk!

Egyelőre nem tér vissza a kánikula, a hétvégén, főleg vasárnak több fokkal 30 fok alatt leszünk. Viszont erősen fülledtté válik az idő, szombat délutántól ezt nagyon megszenvedik főleg az asztmások és a szívbetegek.

Nyár, szép nő sárga virágokkal, Kép: pixabay

Nyár, szép nő sárga virágokkal, Kép: pixabay

Péntektől nem várható front, de így is jelentős változások zajlanak a légkörben – és nem is feltétlenül pozitív irányban! A szombati napközbeni időjárás lesz a legkedvezőbb, viszonylag kellemes nyári idővel, de délutántól egyre fülledtebbé válik az idő. Vasárnapra pedig a hőmérséklet is némileg visszaesik, viszont megnő a zivatarhajlam, sokfelé számíthatunk viharos időjárásra.

A fülledt idő alacsonyabb hőmérsékletek esetén is rendkívül megterhelő, főleg a légzőszervi és keringési problémákkal élőket terheli meg, rosszullétek jelentkezhetnek. Az emberek többsége rosszul viseli ezt az időt, testünk nem tud megfelelően párologtatni, romlik a komfortérzetünk és a teljesítményünk, egészségünk is fokozott veszélybe kerülhet. A személyes érintettségünket ma már megfelelő vizsgálatokkal tisztázni lehet – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, és azt ajánlja, hogy a hétvégére legjobb pihenős vagy kis terheléssel járó programokat tervezni.

Ezért fontos a kardiológiai kivizsgálás vesebetegeknek

Minden vesebetegnek tisztában kell lennie azzal, hogy a beszűkült vesefunkciók több mint tízszeresére növelik az idő előtt bekövetkező szív- és érrendszeri eredetű halálozás kockázatát. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a rendszeres vizsgálatok jelentőségére hívta fel a figyelmet.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!