Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 05. 15:00 | PP-Eletforma

FOGAS KÉRDÉS

Nem kedvelik a magyarok a foguk fehérjét

A magyaroknak csupán a negyede elégedett a fogai színével, ennek ellenére keveset áldozunk szájápolásra – derül ki az NRC piackutató és a Rapid White friss reprezentatív felméréséből. Szájhigiéniára a megkérdezettek majdnem fele kevesebb, mint 1000 forintot költ havonta!

A magyarok majd fele havonta kevesebb, mint 1000 forintot költ szájápolásra, holott korántsem elégedettek a fogaikkal – derül ki a Rapid White és az NRC piackutató friss, ezres készített reprezentatív kutatásból.

Vámpír, Kép: pixabay

Vámpír ronda foggla? Hogy nézne az ki?, Kép: pixabay

A felmérés szerint a 18-59 év közötti magyar lakosságnak csupán az egynegyede elégedett a fogai színével. Érdekes, hogy a nőknek valamelyest jobban tetszik a saját mosolyuk: az elégedett 25 százaléknak ugyanis 53 százalékát a szebbik nem képviselői teszik ki.

De a friss kutatás arra is rávilágított, hogy korosztályonként is vannak különbségek a fogak színének megítélése tekintetében. A problémamentes 25 százalék a következők szerint oszlik meg korcsoportok tekintetében: legjobban a 30-39 év közöttiek vannak megelégedve fogaik árnyalatával (28 százalék), a legkevésbé pedig a 40-49 év közöttiek, akiknek csupán a 21 százaléka mosolyog magabiztosan a tükörbe.

Éppen emiatt furcsa, hogy az általános elégedetlenség ellenére a magyar lakosság majdnem fele (46 százaléka) csupán maximum 1000 forintot költ havonta a szájhigiéniájára.

Játsszunk fogmosósat!
Nem kérdés, hogy a szájápolás, a szájhigiénia az egyik legfontosabb, amire már kisgyermekkortól kezdődően oda kell figyelni. Már az első tejfogak kibújása után is érdemes elkezdeni a gyerekkel „fogmosósat” játszani, ismerkedni a mozdulatokkal, a szükséges eszközökkel, és beépíteni a fogmosást az elmaradhatatlan mindennapi tevékenységek sorába.

Ez az összeg pedig nagyjából egy fogkrémre és egy fogkefére elegendő. A felmérés szerint havi szinten 37 százalékunk vásárol 1000-2000 forint közti értékben ilyen termékeket, 2000 forint felett pedig csupán a lakosság 17 százaléka áldoz erre. Az utóbbi csoportot inkább a nők erősítik (52 százalék), lehagyva pár százalékkal a férfiakat (48 százalék).

A fogfehérítésre költséghatékony és kényelmes megoldásokat is kínálnak a különböző gyártók. A szakemberek azt tanácsolják, hogy keressétek azokat, amelyek hidrogén-peroxid felhasználása nélkül készültek, így a fogzománcot sem károsítják, és akár egy hét alatt látványos javulást eredményeznek.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!