Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 18. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Na, ez már a zord tél!

Igazi decemberi idő tört ránk, és a következő napokon sem várható változás. Havazni már nem fog, de a nyirkos és zord időben sokaknál jelentkezhetnek intenzív tünetek. Az időjárás-érzékenyek napjait nem nehezíti időjárási front, de a fagyos időben többeknél jelentkezhetnek hidegfronti jellegű panaszok – magyarázza Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Kutya hóban, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ilyenkor nagyon gyakori a kínzó fejfájás, és az ízületi bántalmakkal küzdők tünetei is felerősödnek. Az idősebbek és a szívbetegek rosszullétre panaszkodnak, és az infarktusveszély is fokozódik. Az év ezen időszakában sokan hívnak bennünket ingadozó vérnyomás miatt, de vannak olyanok is, akik sokkal ingerültebbek és feszültebbek a megszokottnál. Sokan keresnek fel bennünket tartós, szűnni nem akaró időjárás-eredetű panaszokkal, melyeken korszerű meteogyógyászati eszközeinkkel segítünk nap mint nap.

Erre figyelj, ha fenyőt veszel
Nincs karácsony fa nélkül, ez alapvetés, azonban a válogatás sokszor nehézségekbe ütközik, ha pedig mellényúlunk, akkor oda az öröm. Karácsonyi fenyőből három fő típus létezik, a vágott fenyő, a dézsás fa, valamint a műfenyő, elsőként ezen csoportok közül dönthetünk, de nem mindegy, hogy végül mi kerül a nappaliba. Megyeri Szabolcs kertészmérnök elmondja, mire figyelj, ha vágott fenyőt választasz.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!