Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2007. november 04. 13:05 | PP-Eletforma

SZÉPSÉG

Most se legyen sápadt!

A nyár elmúltával nem szükséges fakó, téli arcszínre váltani – a könnyen használható kozmetikai újdonságok egészséges, érzéki arcszínt kölcsönöznek az UV sugarak bőrkárosító hatása nélkül.

A nap nélküli barnítókat két nagy csoportba sorolhatjuk: a bőrt barnára színező önbarnító krémekre valamint a lemosható bronzosító sminkszerekre.

Az önbarnító termékek használóit  nem fenyegeti sem a bőr idő előtti öregedése, sem a bőrrák réme. Ennek ellenére sokan tartanak ezektől a szerektől, talán azért mert hatásmechanizmusával kapcsolatban sok tévhit él a köztudatban.

Az önbarnítók a bőr felületét egyszerűen megszínezik – a bőr aktív, működő rétegeivel nem kerülnek kapcsolatba.

Válasszunk gyümölcssav tartalmú, eleve színezett önbarnítókat – ezek tökéletesen egyenletes, foltmentes barnaságot biztosítanak, mely a könnyű tej felvitele után 1-2 órával fejlődik teljessé. A korszerű, márkás termékeknél követelmény, hogy ne csak színezzék hanem egyúttal ápolják is a bőrt: E és C vitamintartalmuk a környezeti hatásokkal szemben véd, növényi összetevői által hosszútávú hidratációt biztosítanak, használatuk után a bőr puhává, selymessé válik.

Használatuk során vigyük fel vékonyan, egyenletesen a bőrre és várjunk 10-15 percet az öltözködéssel – végül ne felejtkezzünk meg az alapos kézmosásról! Heti egy-két alkalommal megismételve folyamatosan fenntartható a kellemes barna szín.

A bronzosító sminktermékekkel bárhol, bármikor, gyorsan és könnyedén varázsolhat arcára napbarnította ragyogást.

Kapható aranybarna kompakt- vagy porpúder, bronzosító gél, krémes állagú bronzosító valamint színezett szájfény vagy ajakbalzsam a konyak, a karamella és az arany árnyalataiban. Idén ősszel az arc különböző részeire szánt bronz-festékek praktikus szettekben is kaphatók, megkönnyítve ezzel a divatos és harmonikus természetes hatású smink elkészítését.

Végül néhány jótanács a kifogástalan sminkhez:

– A bronzpúdernek természetes hatásúnak kell lennie. Az arc kontúrozására, egyes pontjainak kihangsúlyozására használjuk. Az arccsontra, az orcákra, a halántékra, az orr hegyére, az állra és a szemhéjra tanácsos felvinni.

– Ha télen vágyik egy kis barnaságra, vigyen fel egy kis bronzpúdert arccsontjára, még a pirosító előtt.

– Mivel a bronzpúderek semleges színűek, bármilyen színű rúzst vagy szájfényt használhat, attól függően, hogy milyen összhatást szeretne elérni.

– Ha csak egy kicsit melegebb fényűvé szeretné tenni bőrét, krémes állagú bronzosítóval kontúrozza az arccsontot, a halántékot, az állat, az orr hegyét és az orrnyerget. Ezután vigyen fel egy kis bronz-púdert az orcákra, hogy melegebbé tegye a színt, végül hangsúlyozza az orcákat egy kis fémes csillogású púderrel.

– Ha hamvasabb hatásra vágyik, közvetlenül a hidratáló krém felvitele után vigyen fel egy kis krémes bronzosítót a kulcscsontra, a halántékra, az orrnyeregre és az állra.

F.K.M.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!