Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2011. október 11. 19:10 | PP-Eletforma

SZEMÉLYISÉG

Milyen az erős szexuális ösztönű mérleg csillagjegyű ember?

A Mérleg szeptember 24. és október 23. között született, vagy ilyen az ascendense (ami a  születési hely, hó, nap, óra és perc ismeretében számítható ki). Dupla-Mérleg, aki a születésnapja és az ascendense szerint is annak számít – benne nagyon erőteljesen érvényesül a Mérleg-jelleg. 

Néhány – a Mérleg jegyében született – híres ember (abc sorrendben). Brigitte Bardot, Mahátma Gandhi, Graham Greene, John Lennon, Liszt Ferenc, Friedrich Nietsche, Alfred Nobel, Eleanor Roosevelt, Giuseppe Verdi, Oscar Wilde.

A Mérleg erényei: békés természet, rugalmasság, erőszakmentesség. Kellemes partner, akivel könnyű együtt dolgozni vagy akár élni is.

A Mérleg hibái: befolyásolhatóság, határozatlanság, túlérzékenység, szeszélyesség. Könnyen elcsábítható minden értelemben.

De hát uralkodó bolygója a Vénusz, ezért is érzelemvezérelt, tehát hullámzó a kedélyállapota. Viszont: mivel Vénusz nemcsak a szerelem s a szeretet, de a szépség és a harmónia istennője is, a Mérlegnek rendkívül fejlett a szépérzéke. Igényes a saját külső megjelenésére is. A Mérleg nő az ékszerboltok, a kozmetikák és a fodrászatok törzsvendége – de építhet rá a butikos is. A metroszexuális attitűdöt és megjelenést valószínűleg Mérleg férfi dolgozta ki (roppant igényesen ügyelve a külső és a belső harmóniára, beleértve a szolíd sminket és a feltűnő ékszerviselést is).

A Mérleg nő és férfi egyaránt erős szexuális ösztönű – figyelmes, gyengéd, ám ugyanakkor szenvedélyes, nagy teljesítőképességű szerető. Az erotikus légkört azzal is fokozza, hogy ügyel az esztétikumra s a romantikára is. A zene, a tánc, a hangulatvilágítás, az intim sarok elválaszthatatlan a szépen megterített asztaltól, az ízek, zamatok harmóniájától. (Kortársaim bizonyára emlékeznek a "Nem kell mindig kaviár" című tévésorozat sármos főhősére…) Nem szándékom az ünneprontás, de le kell írnom, hogy a hűség nem erős oldala, bár "közben" az átlagosnál nagyobb lelkiismeret furdalása, "utána" pedig jóvátételi késztetése van: alapkapcsolatát erősíti a félrelépés.

A Vénusz hatására keresik a Mérleg típusú nők és férfiak a munka s a társasági/társadalmi  élet terén is a tökéletes külső és belső harmóniát. Ennek a vágynak a hatására válnak itt is ideális partnerré: az erőszakmentesség nemcsak fellépésükre, de kommunikációjukra is jellemző. Ők a béke apostolai, a hatékony diplomaták, de a nagy kivárók is: a szent cél érdekében tudnak halasztani, képesek megállítani az óramutatót. Ez utóbbi néha megtorpanást jelent, nem egyszer kényelemszeretetből vagy pacifizmusból. Vallják – ha nem is hirdetik fennen -, hogy a cél szentesíti az eszközt.   

A cél elérésének akár kivárásos-halasztós "gyengéd erőltetése" is szerepet játszhat a derékfájás (= merevség), a mozgásszervi panaszok  (= felgyülemlett, elfojtott düh, akarat) és a különböző gyulladások, a vese- és húgyúti betegségek,  a vese- és epekőképződés kialakulásában (= erőltetés, partner-probléma, agresszivitás-elfojtás).

Ugyanakkor részben e tünetek, zavarok, betegségek tudattalan megelőzését szolgálja, hogy nem bírja a kötöttségeket, a fegyelmet, a kényelmetlenséget – ezek ellen szokatlan hevességgel tiltakozik.

A Mérleg érdeklődése sokirányú. Szereti a képzőművészet szinte minden ágát, valamint a zenét, az éneket és a táncot, a balettet és a művészi tornát is. A sporton belül az úszást és a szertornát kedveli elsősorban. 

Ami a hivatást, foglalkozást illeti – lásd a híres Mérleg-típusok felsorolását -, diplomáciai, filozófiai, irodalmi, igazságszolgáltatatási, jogi, matematikai, művészeti, politikai és színészi pálya egyaránt számításba jöhet.

Csiky Antal

Forrás :

Baktay E.: A csillagfejtés könyve, Bp, Szépirodalmi Könyvkiadó, 1989

Bányai M.: Az asztrológia járatlan útjain, Bp, Presztizs Kiadó, 1992

Orban, P.: Az asztrológia tankönyve, Bp, Bioenergetic Kiadó, 2005

Rákos P.: Önismeret dióhéjban, Bp. Bioenergetic Kiadó, 2004

Star, E.: Gyógyító kristályok kincseskönyv, Bp. Westinvest Kiadó, 1992Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!