Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 22. 08:00 | PP-Eletforma

TERHESSÉG

Mennyire fontosak a vitaminok? Jobban, mint hinnéd!

Egy közelmúltban megjelent tanulmány alapján kiderült, hogy egy új gyümölcsturmix akár 5 %-kal is növelheti a termékenységet. Ez az 5 % pedig igen sokat jelent – tekintve hogy egy normál ovuláció alatt a baba esélye nagyjából 20%. A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász van a ratkotunde.hu és a mi segítségünkre.

Smootie?

A kifejezetten finom, és egészséges ital lényegében gyümölcsturmix, szűretlenül, annak minden beltartalmával. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, vagyis érthető, hogy fokozza a termékenységet. Ráadásul szinte mindenki kedveli az édes, kissé fanyar ízeket, amik a gyümölcsök széles tárháza kínál, és ma már egy úgynevezett smootie-készítő beszerzése sem jelent gondot.

Smootie, Kép: pixabay

Smootie, Kép: pixabay

A termékenység fokozása azért lehetséges a frissítő itallal, mert a test tápanyagraktárait segíti kisebb-nagyobb mértékben, ami pedig az egészséges működés feltétele. Ha a test a tápanyagokat megfelelően kapja, akkor a működése is nagy eséllyel lesz zökkenőmentes. Ehhez ugyan nem kell a smootie, hiszen már nagyanyáink is tudták, hogy mennyire fontos a gyümölcsök fogyasztása az egészségünk szempontjából.

Tényleg elég ennyi?

Azoknak, akiknek ideális állapotban van a szervezete, számukra a smootie tökéletes megoldás. A dolog azonban egy kicsit bonyolultabb a régebb óta próbálkozó, vagy már várandós nők esetében, mint egy pohár friss gyümölcsturmix elfogyasztása. Napjainkban sajnos a környezeti hatások, és a munkahelyi stressz hatalmas terhelést jelentenek a testnek. Mi ezt nem igazán érezzük, hiszen a szervezet a tartalékokból is adagol ahhoz, hogy a mindennapi működés rendben menjen. Ha azonban kifogy, akkor jönnek a betegségek. Ezek egy része pedig nem is látható, még csak tüneteket sem produkál, és csak akkor vesszük észre, amikor hátráltatni kezd bennünket. Ilyen a meddőség, vagy a sorozatos vetélés is, amikkel sajnos egyre több, lassan minden 4. pár szemben találja magát!

Tévhitek a várandós vitaminokról
Nagyon sok tévhit kering a köztudatban a különböző támogató szerekkel kapcsolatban. A terhesvitaminok egyik leginkább elterjedt – úgymond – mellékhatása sok ember szerint az, hogy a többlet tápanyag bizony hatalmas babákat eredményez. Hogy ebből a hiedelemből mi az, ami igaz, arról dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász beszélt a ratkotunde.hu-nak.

A tápanyagraktárak töltése tehát kifejezetten fontos, és ebben a gyümölcsök hatalmas segítséget jelentenek, ahogyan a mozgás is. ám a környezeti hatások nem csak az emberekre, a növényekre is kifejtik kicsit sem állhatatos tevékenységüket. Ezáltal a zöldségek, gyümölcsök beltartalma akár a felére, vagy annál is kevesebbre esik vissza. Vagyis a vitamintartalom már sokszor nem elég ahhoz, hogy megfelelően támogassa a nők testét a babára való felkészülésben, vagy a várandósságban – monda dr. Angyal Géza a ratkotunde.hu-nak.

Ez is hozzájárul ahhoz, hogy ma a szakemberek többsége valamilyen vitaminkészítmény fogyasztását javasolja. Fontos azonban, hogy a termék a lehető legjobban hasznosuljon. A gyümölcsök esetében ezt a szerves kötések teszik lehetővé, amik a felszívódást akár 80%-kal is javítják a szervetlen kötésekkel ellentétben. Vagyis a vitamin nemcsak komplex, és megfelelően tagolt kell legyen, hanem fontos az is, hogy a benne szereplő anyagok közül a lehető legtöbb szerves kötéssel rendelkezzen (ez a készítmények esetében jellemzően glükonátokat és citrátokat jelent).

(Forrás: ratkotunde.hu)Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!