Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 11. 11:00 | laszlomarta

FRÁNYA KILÓK

Megszedted a magadét?

Felugrott néhány kiló az ünnepek alatt? Sőt, rátettél a lapátra még farsang alatt is? Nagy a gond, mert állítólag ezt még nyár előtt se tudják ledolgozni a legtöbben! De van megoldás! Kitartás és néhány kütyü egész szép eredményeket hozhat!  

Bármennyire is könnyűnek tűnik megszabadulni a karácsonykor felszedett néhány kilótól, előfordulhat, hogy még az idei strandszezonig sem fog lemenni. Egy 2016-os kutatás szerint ugyanis az ünnepi időszakban felszedett kilók felét még öt hónap alatt sem tudjuk leadni.

Üzletember a csodakarkötővel, Kép: Meda Markt

Karon edző, Kép: Meda Markt

Segítség lehet, ha folyamatosan nyomon követjük a fejlődést és a sikereket, és jó, ha van, ami edző módjára figyelmeztet és motivál, ha már feladnánk. Azoknak sem kell aggódni, akik túl elfoglaltak az edzéshez, munka közben is tehetünk azért, hogy hosszú távon megszabaduljunk a felesleges kilóktól.

Mint az Amerikát, Németországot és Japánt vizsgáló felmérésből kiderült, átlagban fél-egy kilogramm körüli pluszt szedünk föl, legyen szó bármilyen ünnepről is. A hízás leggyakoribb időszaka a karácsony, az ilyenkor feljövő fél-egy kiló önmagában még nem annyira ijesztő, azonban a kutatás szerint a felszedett kilók fele még öt hónappal karácsony után is megmaradt.

A plusz kilóktól megszabadulni nehéz harc, mert hajlamosak lehetünk feladni, ha nem látjuk az előrelépést, a részsikereket, amikből biztatást tudunk meríteni. Sokszor a tennivalóink is elsodornak és csak halogatjuk a mozgást, máskor pedig egy motiváló társ hiányzik, aki emlékeztet, hogy minden nap tennünk kell a célunkért. Jó hír, hogy ezekre van megoldás, az egyik legismertebb hazai elektronikai szaküzlet segítségével mutatunk három kelléket, ami egyszerűbbé tudja tenni a felesleges kilóktól történő megszabadulást. A mozgásra persze mindenképp szükség lesz, ahhoz viszont, hogy ez ne legyen hiábavaló erőfeszítés, nem árt tudatosabban küzdenünk a kilók ellen.

Torna a parkban, Kép: Media Markt

Kép: Media Markt

Felügyelő a talp alatt

Például okosmérleggel. Ezzel ugyanis nyomon követhetjük a mozgás hatékonyságát, így a rendszeres ellenőrzés során biztatóan hat, ha látjuk a fejlődést. Ezekkel a kütyükkel ugyanis nyomon követhetjük a testzsír-százalékunk és a szervezetünkben található víztömeg változását, néhány pedig még az izomzatunkra vonatkozóan is szolgáltat adatokat. Ha már egyszer rávettük magunkat, hogy lenyomjunk otthon néhány fekvőtámaszt reggelente, egy ilyen mérleg hasznos kiegészítő lehet. Már csak azért is, mivel a Food and Brand Labs adatai szerint azok, akik a fogyási időszak alatt gyakrabban mérik magukat, többet tudnak fogyni egységnyi idő alatt.

Sikeres fogyókóra, Kép: Media markt

Érezted még? Ilyen a sikeres fogyókúra, Kép: Media Markt

Láttál-e már karon edzőt?

Ha mérlegünk már van, és esetleg rászánjuk magunkat arra, hogy a szoba barátságos félhomályából is kimerészkedjünk, igazi sporttársunk lehet egy aktivitásmérő karpánt is. Ezek többsége számolja nekünk a megtett kilométereket, lépéseket, figyeli a pulzusunkat, emellett pedig néhány arra is alkalmas, hogy naponta motivációs e-mailekkel bombázzon bennünket. Ezzel elérhetjük azt, hogy ha már rászánjuk azt a napi húsz percet – fél órát, lássuk a saját eredményeinket, kapjunk visszacsatolást és ezáltal legyen erőnk a folytatáshoz.

Mától tuti jobb nő vagyok!
Most sportolni kezdek, jobban figyelek magamra, leadok pár kilót, jobban spórolok, többet utazom… – Jó kis újévi fogadalmak, amiket minden év végén kezdetén egy jobb és tartalmasabb élet reményében teszünk meg. Most szedd össze magad! A legfontosabb, hogy tudd, meg tudod csinálni!

Az elfoglaltak állva fogynak

Végül, de nem utolsó sorban gondoltunk azokra is, akik a kötelező munkába járás, család, hobbik és egyéb elfoglaltságok mellett nem tehetik meg, hogy még sportra is gondoljanak. Nekik az álló munkaállomás lehet a megoldás. A trend egyre gyorsabban terjed Magyarországon is, a számos egészségügyi előny mellett pedig ez a típusú munkavégzés a fogyás támogatására is jó. A juststand.org adatai szerint ugyanis, ha csak 30 percet dolgozunk is naponta állva, akár 2,3 kilogrammot is fogyhatunk egy év alatt.

Ha tehát januárban szívesen megszabadulnánk a bőrünk alatt kapaszkodó karácsonyi bejglimaradéktól, nem muszáj drága kondibérlettel indítanunk az újévet. Valamivel több tudatossággal és kontrollal, illetve mozgással és egy-két kiegészítővel pár hónap alatt simán elérhetjük a célunkat. A többi már csak akarat kérdése.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!