Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. május 29. 08:30 | PP-Eletforma

SEGÍTS MAGADON!

Masszázs minden fájdalomra!

Ne csak fogd a fejed, vagy feküdj mozdulatlanul egy elsötétített szobában! A migrén tulajdonképpen nem más, mint az agyi erekben keletkező túlnyomás, melyet általában a vállakban és a nyakban keletkező izomfeszültség okoz

Migréned van?

Ne csak fogd a fejed, vagy feküdj mozdulatlanul egy elsötétített szobában! A migrén tulajdonképpen nem más, mint az agyi erekben keletkező túlnyomás, melyet általában a vállakban és a nyakban keletkező izomfeszültség okoz. Ezt a feszültséget lehet oldani automasszázzsal. Mindkét könyöködet támaszd meg a szék karfáin, vagy az ágyon fekve (hogy ne hozz létre újabb feszültséget a karjaidban), és az ujjaid végével körkörösen masszírozd finoman a nyakadat. Ha még csak a migrén előérzete jelentkezik, hatásos lehet a "tigris balzsam" (nálunk vietnámi balzsamként is szokták nevezni), melyet a nyakon, felszálló erek környékére finoman masszírozva felpezsdíti a keringést, és megakadályozza az izomfeszültség kialakulását.

Ha a homlokon, vagy a halántékon jelentkezik a fejfájás, az általában a szemek fáradsága miatt van. Hunyd le a szemed, dőlj hátra a székben, és finoman masszírozd, körkörös mozdulatokkal a szemhéjat, a szempillák felett.

Úgy érzed, ólomból vannak a lábaid?

A masszázs ezen is segít! Az "elnehezült lábak" tünete mögött is keringési probléma áll. Masszírozd a lábaidat alulról, bokától indulva felfelé, erőteljes, körkörös mozdulatokkal. Javítja a masszázs hatékonyságát, ha Ginkgo biloba, vagy indiai gesztenye krémet is használsz hozzá.

Minden menzesz előtt rosszul vagy?

A legjobb gyógymód a nyirokmasszázs! Ez a fajta masszázs élénkíti a nyirok váladék áramlását a testben, oldja a feszültséget, élénkíti a vérkeringést, elősegíti a mérgező anyagok távozását a szervezetből és ezáltal az immunrendszert is erősíti. Ezt a masszázst azonban nem tudod otthon végezni, hiszen az egész testet végig kell masszírozni, erőteljes mozdulatokkal, s legalább egy-másfél órát tart. Mivel felszabadítja a szervezetben visszatartott vizet is, érezhetően enyhíti a premenstruációs tüneteket.

Az álmatlanság csak egy rossz álom lehet!

Egy megfelelő masszázs meghozza az álmosságot, mivel kioldja a szervezetből az egész napi feszültséget, és előkészít az elalvásra azzal, hogy a tökéletes "felszabadultság" állapotába hoz. A hatást fokozza egy gyógynővény olajokból összeállított keverék: 2 ml géranium, 8 ml macadámdió olaj, és 2 ml mirtusz olaj keverékét masszírozd be, körkörös mozdulatokkal a has és a szegycsont közötti területre (az 5. csakra, a plexus solaire területe), addig, míg teljesen fel nem szívódik.

Haspuffadás, bélgörcs gyötör?

Feküdj hanyatt, és végezd el a következő masszázst! A tenyereddel, az óramutató járásával megegyező irányban, körkörös mozdulatokkal masszírozd meg a hasadat. Középen kezdve, egyre táguló körökben masszírozd, enyhe nyomást gyakorolva a tenyereddel. Minden körben, az óralap számai szerint haladva, egy-egy pontra erőteljesebb nyomást kell kifejteni.

Arc-, vagy homloküreg gyulladásod van?

Nemcsak az antibiotikum és az infralámpa segíthet! A gyulladás azért alakul ki, mert az orrjáratok eldugulnak, és a váladék nem tud távozni, hanem felgyűlik az üregekben. Az ujjaiddal végzett masszázs segít a járatok szabaddá tételében, és az üregek tisztulásában. Három, egyszerű műveletet kell elvégezni:

– helyezd a két mutatóujjadat, két oldalról az orrod "gyökerére" (az orr legfelső része, közvetlenül a szemüreg mellett), majd erősen nyomd 3 másodpercig.

– helyezd a két mutatóujjadat, két oldalról az arccsontra, középen a szem alatt, és nyomd erősen szintén 3 másodpercig

– helyezd a két hüvelykujjadat a szemhéjaid tövére, és enyhe nyomással masszírozd körkörös mozdulatokkal.

A masszázst ismételjük meg minden alkalommal, amikor megint úgy érezzük, hogy eldugultak az orrjáratok.

Old fel a stresszt masszázzsal!

Sokféle – kaliforniai, svéd, thai, shiatsu, melegkövekkel és olajokkal végzett – masszázs ismert a stressz oldására. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a stressz elsősorban a nyakszirten és a vállakon okoz olyan izomfeszültséget, amit a legjobban masszázzsal lehet megszüntetni. A megfelelő masszázzsal az un. szimpatikus idegek feszültsége, és így a stressz káros hatása a szervezet egészére is csökken. A folyamatos stresszben élőknek így tanácsos rendszeresen beiktatni programjukba egy jó masszőr felkeresését!

Csökken a libidód?

Ne ess kétségbe, egy erotikus masszázs segít, hogy újra fellángoljon vágyad a partnered iránt és újra öröm forrása legyen a szex! Természetesen a cél érdekében a pár egymást masszírozza. Különféle technikák léteznek, de a lényeg, hogy a masszázst elsősorban hüvelykujjal, vagy tenyérrel végezzük, lassú körkörös mozdulatokkal, szinte nyomás nélkül, végig az egész testen, kezdve az arcon, és végighaladva a test érzékeny pontjain. Használhatunk különböző vágyfokozó olajakat, pl. narancsvirág kivonatot is. Nincs igazi szabály a technikákra, figyeljünk partnerünk testének reakcióira, s így kialakíthatjuk saját, kedvenc masszázs terápiánkat!

Lovas

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!