Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. november 04. 19:11 | PP-Eletforma

TANÁCSOK BAJBAN

Felfázástól kapott vesegyulladás nagyon veszélyes! Orvoshoz!

Húgyúti fertőzések: mindenki átesett már rajta, és nem is nagyon foglalkozott vele, főleg akkor, ha a felfázás miatt létrejött hólyaggyulladás átterjed a vesékbe.

Ha a felfázás miatt létrejött hólyaggyulladás átterjed a vesékbe, létrejöhet heveny, krónikus vagy különleges vesegyulladás. De hogyan gyógyíthatjuk?

A vesegyulladásnak három fajtáját különbözteti meg az orvostudomány: létezik heveny, krónikus, és különleges vesegyulladás.

Heveny vesegyulladás akkor jön létre, ha nagyon felfáztunk. Legfőbb tünetei: a vese fájdalma, magas láz, gyengeség. Ha tapasztaljuk magunkon ezeket a tüneteket, azonnal forduljunk orvoshoz, aki antibiotikumos kezelést fog javasolni. A gyógyszeren kívül a betegnek rengetek folyadékot kell innia, lehetőleg különböző gyógyteákat. Ugyanis a gyógyteák nemcsak fertőtlenítő hatásúak, hanem gyulladásátlók is egyben. A leghatásosabbak: a bazsalikom, az édeskömény, a kakukkfű, a szurokfű, a majoránna, a porcsinfű és a levendula.

Az antibiotikumos kezeléseken kívül van más megoldás is. Léteznek olyan gyógyteák, melyek például antibiotikumként hatnak, ilyen például a medveszőlő. Ebben a hegyi cserjében arbutin hatóanyag található, mely gyógyítja a fertőzéseket. Heveny vesegyulladás esetén orvosi beleegyezéssel 20 g levelet kell 15 percig főzni 3 dl vízben, majd leszűrni, és minden 3 órában 1 evőkanálnyit inni belőle. Azonban ha 7-10 napon belül nem múlik el a vesegyulladás, a kúrát nem szabad tovább folytatni! A medveszőlő tea negatívuma, hogy zöldre festi a vizeletet, és nem mindenkinél fejt ki gyógyhatást.

Krónikus vesegyulladás akkor jön létre, ha sokáig nem kezeljük a heveny vesegyulladást. Tünetei közé tartozik a vesékből kisugárzó erős fájdalom, melyet sokan derékfájásnak könyvelnek el. Ezért gyakran előfordulhat, hogy olyan súlyosra fordul a beteg állapota, hogy az egyik vesét ki kell operálni.

Mind a két vesegyulladást tökéletesen lehet gyógyítani aromás gyógyfürdőkkel. Egy forró fürdő, benne 3 csepp citromfű és 5 csepp kakukkfű illóolaj csodákat tesz a beteg vesével.

A titokzatos vesegyulladás különleges fajtája nem felfázás vagy fertőzés miatt jön létre, hanem az emberek közötti kapcsolatok megromlása miatt, ezért nem gyógyítják sem az antibiotikumok, sem a gyógynövények. A gyógyulást a lelki bajok orvoslása segíti, a gyógyszer ebben az esetben a kapcsolatok rendeződésében rejlik.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!