Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. július 13. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Ezt már el sem hisszük: jó idő lesz! De vigyázat!

Végre piros lámpát kaptak a frontok! Régen volt ilyen: minden normális, júliusi hétvégi időjárásra készülhetünk. Két dologra azért ügyeljünk, mert nem veszélytelen!

Margaréták, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Egyelőre véget ér a “hullámvasútos” időjárás és kifejezetten kellemes, nyugodt időjárásra számíthatunk egész hétvégén. Ez meteogyógyászati szempontból is egy kedvező időszak, általában csökken a szervezetünket érő terhelés, lehetőséget kapunk a regenerálódásra, ami már igazán ránk fér ez után a valóban hektikus nyárkezdet után.

Persze sokan vannak azok is, akik számára ez az időjárás is okoz kellemetlen tüneteket, pl. a melegedő időben leesik a vérnyomásuk vagy rosszul viselik a 30 fok körüli hőmérsékleteket. Ők általában fokozottan időjárás-érzékenyek, és a jobb életminőségük érdekében érdemes lehet kivizsgáltatni magukat – mondja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, majd hozzáteszi: a strandolók számítsanak a nagyon magas UV-értékekre és a hűvös vízhőmérsékletekre, semmi esetre se ugorjanak felhevült testtel tavakba, folyókba!

Nem mindenkinek édeni a nyári gyümölcsszezon
Az a legjobb a nyárban, hogy a gyümölcsök és a zöldségek sokkal nagyobb választékban, ráadásul frissen állnak rendelkezésre a piacon vagy a zöldségesnél. A nagy kánikulában az ember ki is van éhezve ezen lédús ételekre, így nem is csoda, hogy a melegebb hónapokban nagy mennyiségben fogyasztjuk őket. Azonban ha valaki cukorbetegséggel küzd, mindenképpen be kell tartania néhány fontos szabályt, ha gond nélkül szeretné élvezni a nyár ízeit! A témában Szarka Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa áll rendelkezésünkre.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!