Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 19. 07:00 | PP-Eletforma

MEDDŐSÉG

Ez nem jelenti a nincs továbbot!

Komolyan veszélyezteti a párokat a meddőség réme. Elkeserítő adat, hogy mind nálunk, mind pedig az egész világon ma minden negyedik pár kénytelen szembenézni ezzel a megpróbáltatással. És ez bizony nemcsak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat! A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvos segít a ratkotunde.hu -nak, vagyis Nektek!

Kapcsolat – házasság – terhesség – család

A fenti folyamat a legelfogadottabb nézet, így a legtöbben ehhez próbálnak igazodni. Az első két lépcsővel nincs is igazán baj, hiszen csupán egy döntésről van szó, ez teljes egészében rajtunk múlik. A terhesség azonban más tészta. Sokan hiszik, hogy a gyerekvállalás igazából anyagi kihívás, hiszen teherbe esni nem olyan nehéz. Egy kis szex, pálcára pisilés, és már készen is vagyunk.

Szerelem fekete fehéren, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ez azonban sokszor nagyon távol áll az igazságtól. Egyes esetekben valóban könnyen jön a baba, míg másoknál ez hosszú, és keserves küzdelem. A lelki megterhelés, amit a nő érez, amikor hónapról hónapra negatív lesz a terhességi teszt, csak tovább rontja az esélyeket. A próbálkozás, és az esetleges ön, illetve a partner hibáztatása után a párok rendszerint eljutnak az orvoshoz, aki nagy eséllyel közli a lesújtó hírt: meddőséggel állnak szemben.

Itt azonban meg kell állni egy pillanatra! A meddőség kifejezés kellemetlen, hiszen a köznyelvben egy végleges, lezárt dologról van szó, mely visszafordíthatatlan és örök. Egy ítélet, miszerint nem lehet családunk úgy, ahogyan szeretnénk. Azonban a köznyelv nagyon is rosszul értelmezi ezt a kifejezést. Ez ugyanis egy orvosi szó, melynek tulajdonképpen az a jelentése, hogy a baba természetes úton egy évnél hosszabb ideje nem fogant meg, így nagy valószínűséggel orvosi segítségre szorul a pár. Még véletlenül sem jelenti azt, hogy a dolog lezárt, végleges, hiszen azoknak a pároknak a száma, akiknek még orvosi segítséggel sem lehet gyereke, szerencsére viszonylag kevés.

Akkor a meddőség nem is ijesztő?

De, sajnos az! Hiszen sok esetben a párnak csak hosszadalmas, kivizsgálásokkal, kellemetlenségekkel és adott esetben hormonális stimulációval teletűzdelt úton kell végig haladnia az áhított családállításig. Azonban dr. Angyal Géza a ratkotunde.hu olvasóinak figyelmét arra is felhívja, hogy ez a küzdelem nem rajtunk kívül folyik, tevékeny részesei lehetünk mi is!

Most született, és máris szőrös! És így is marad?
Sok szülő megdöbbenve veszi tudomásul, hogy éppen megszületett csemetéjének háta, hasa, homloka, vagy kis lábacskái szőrösek. És ez nemcsak egy – két pihét jelent, hanem akár vastag, sötét szőrszálak tömegét is. Ennek oka azonban banálisan egyszerű, így megijedni sem kell tőle. A témában dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász segít nekünk és a ratkotunde.hu-nak.

A meddőség okai között sok esetben találunk betegségeket, melyek kezelése a szakorvos feladata. Sok esetben azonban olyan tápanyaghiányok előidézte gondokkal állunk szemben, amin mi magunk is tudunk javítani, méghozzá igen sokat! A tápanyagok pótlása nem könnyű feladat, főleg ha a már kiürült raktárakat is vissza szeretnénk tölteni. Erre jelenthet megoldást a várandósvitamin, hiszen nagy dózisban tartalmazza a várandósság kialakulásához szükséges anyagokat. A szakember azonban azt is elmondta, hogy a választásnál fontos szempont, hogy az adott készítmény komplex legyen, megfelelően tagolt, és kiemelt szerepe van a szerves kötésű anyagoknak.

Az olyan készítmények, melyekben az összetevők szerves kötési formákban vannak jelen, sokkal jobb hasznosulást képesek elérni. Ez azt jelenti, hogy akár 80%-kal is jobb a beépülésük a szervezetbe, vagyis valódi segítséget jelenthetnek a tápanyaghiányok, illetve az azokból fakadó gondok, betegségek felszámolásában. Ez pedig már komoly segítség a szervezetnek, és persze a szakembernek is, hiszen a kétfrontos háborút sokkal könnyebb megnyerni!

(Forrás: ratkotunde.hu)Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!