Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. június 08. 06:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Ez durva! Végeláthatatlan hőhullámtól szenvedünk

Már harmadik hete tart, és egyelőre nem is tágít a korai hőhullám. Súlyosak lehetnek a következmények! Ezúttal a derék Medárd sem lesz nagy segítségünkre!

Hőhullám lakókocsival, grafika, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Szinte példátlan ez idei tavasz végi, kora nyári hőhullám. Sorra dőlnek a havi hőségrekordok. Sokan örülnek a meleg időnek, de a fülledtség mindenkinek nehezen elviselhető, senki nem szereti a folyamatos verejtékezést. Egyeseknek pedig súlyos következményekkel is járhat, a keringési, légzési panaszok kiugró számban jelentkeznek. A tartósan magas hőérzet egyre inkább kifárasztja a szervezetet. Ez az idő a hétvégére, sőt a jövő hét elejére is marad, tartósan meleg, zivataros időjárásra számíthatunk.

Egyre többen jelentkeznek alvási problémákkal, rossz közérzettel, fokozott energiátlansággal, kimerültséggel. Hatékony, személyre szóló terápia csak személyes kivizsgálás alapján javasolható, de sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért megfelelő praktikák alkalmazásával is: szellőztessünk az éjszakai órákban, állítsuk össze okosan a nagyobb terheléssel járó napi programjainkat, legyen nálunk ivóvíz, és fokozottan figyeljünk magunkra és egymásra – javasolja dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Esőben még jobb a nyári
A most nyilvánosságra hozott adatok szerint a magyar autósok egy abroncs szettel akár 50-60 000 kilométert is megtesznek, szemben a nyugat-európai autósokkal, akik 20-25 000 kilométer után már új abroncsokat szereltetnek gépjárművükre. Az egyre kiszámíthatatlanabbá váló időjárási körülmények, és a hirtelen esők miatt sem mindegy, hogy milyen minőségű és funkcionális képességekkel rendelkező abroncsot választunk.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!