Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. december 21. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIA

Enyhüléssel készülünk az ünnepekre!

Úgy tűnik a zord, téli időnek egyenlőre vége, az ünnepek előtt az évszakos átlagnál akár 10 fokkal melegebb lehet! A kemény fagyok után enyhébb napok jöhetnek.   

Hó, vicces, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a december is produkál az évszaknál melegebb időt. A következő napokon gyökeres fordulat következik: a kemény fagyokat hirtelen melegedés váltja, így akár 10, 15 fokot melegedhet a levegő mindössze 1 nap alatt.  A hirtelen bekövetkező melegedés alaposan próbára teszi az időjárás-érzékenyek szervezetét – magyarázza a meteogyógyász.

Ilyen helyzetben sokan keresnek fel minket migrénes panaszokkal, fáradékonysággal, de vannak, akik alvászavarral küzdenek. Szombaton kettősfront rontja tovább az egyébként is megterhelő humánmeteorológiai helyzetet, meleg és hidegfronti hatás megjelenésére is számítani kell: például kiugró vérnyomás, rosszullét, és gyakoriak lesznek a görcsös és gyulladásos panaszok is. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, de az, hogy ki mire érzékeny, egyénenként változik, ezt csak megfelelő meteogyógyászati kivizsgálással tudjuk megállapítani – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!