Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 30. 15:00 | PP-Eletforma

DROGMENTESEN!

Énekével mondott köszönetet az X-faktor sztárja

Horányi Juli az elmúlt 15 év munkájáért dalolt az ország drogmegelőzési hungarikumának, a Drogmentes Magyarországért Maratonnak. A 2014-es X-faktor sztárja  maga is elítéli a kábítószerezést.  

Épp 15 évvel ezelőtt indult a Drogmentes Magyarországért Maraton. Mostanra már több százezer fiatalt világosítottak fel a kábítószerek káros hatásairól. Ezzel feltehetően sokakat mentettek meg a veszélyes szerektől. Ennek tiszteletére szervezett ünnepséget Magyarországon a nemzetközi Drogmentes Világért Alapítvány a  Vecsési Hotel Stációban.

Horanyi Juli a vecsési színpadon, Kép: sajtóanyag

Horanyi Juli a vecsési színpadon, Kép: sajtóanyag

2002-ben Kunfalvy Ákos hétszeres tőrvívó bajnok és költő gondolata nyomán – a drogmegelőzést, és a sportot ötvözendő – létrejött a Drogmentes Magyarországért Maraton. Kunfalvy sporteredményei már igen sok babért hoztak addigra az országnak. Költőként pedig többször dolgozott együtt Gálvölgyi Jánossal, és más kiváló színésszel.

Horányi Juli
A Plüsss nevű lánytrió tagjaként kezdett komolyabban zenéléssel foglalkozni. 2011 óta, a barátjával közösen alapított saját együttesükkel sokat koncerteznek, megjelent két lemezük is. 2014-ben jelentkezett az X-Faktorba, ahol a második helyezett lett. (Forrás: starity.hu)

A szakmai sikerek nagy hatással voltak Kunfalvy életére. Látva, hogy mind a sportéletben, mind az emberek hétköznapjaiban egyre jobban betüremkedtek a drogok, felelősségének érezte, hogy felszólaljon, és rávilágítson a kimondatlan igazságra. Így hozta létre az első Drogmentes Magyarországért Maratont.

A sport jellemformáló ereje, az egészséges életmód, és a drogmegelőzés színtiszta, egyszerűen érthető formája hatalmas sikert aratott mind a fiatalok, mind pedig a pedagógusok körében. Azóta tartó folyamatos növekedésével mára már az ország valódi drogmegelőzési hungarikuma, ami Európa szerte számtalan kezdeményezést ihletett azóta is.

27 éves volt Amy Winehause, amikor meghalt. Különleges énektehetsége fiatalok millióit bűvölte el. A drogok és az alkohol néhány év alatt tönkre tette! Emlékeztek rá?  Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!