Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 18. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Együtt támad a hideg és az influenza!

Nagyon változékony napokban van most részünk! A csütörtöki 10, 12 fokos meleget követően egy erős hidegfront újabb lehűlést hoz. Csapadék és hideg szél is érkezik, a kora tavasz pedig hirtelen vált át ismét a zord januári télbe. Megint szükség lesz a sapkára, a sálra. 

Fagy bogyóval, Kép: pixnio

Kép: pixnio

Már ez a pár napos melegedés is szokatlannak volt mondható, az előző napokban gyorsan változó időjárás pedig szintén kevésbé jellemző az év eleji időszakra. A visszatérő nyirkos, fagyos idő sajnos tartósnak ígérkezik – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A front rendkívül igénybe veszi még az egészséges szervezetet is, a szívbetegek, az idősek, illetve a krónikus betegséggel küzdők pedig fokozott veszélynek vannak kitéve. Ez a terhelés már önmagában is elég lenne, de mindezt még az influenzaszezon is tetőzi! Hivatalosan is járványidőszak van, a legyengült szervezet pedig a szokásosnál is védtelenebb a kórokozókkal és a külső hatásokkal szemben.

A téli időszakban egyébként is sokan keresnek meg minket szűnni nem akaró fejfájással,  görcsös panaszokkal, most pedig rendkívül megszaporodtak ezek az esetek! A panaszokhoz sokszor általános gyengeség is társul, a tünetek mérséklődése pedig jóval tovább tart – figyelmeztet a meteogyógyász. Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!