Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 27. 15:00 | PP-Eletforma

MÉREGTELENÍTÉS

Égi manna az illóolaj!

Tél végére, amikor már elegünk van a hidegből, ködből, a nehéz, téli ételekből, vagy az esőből, a kevés napsütésből, és a nyomott hangulatból, kellemes, testet-lelket tisztító forróságra és nyugalomra vágyunk. Bevehetjük magunkat egy fürdőbe!

 

Klasszikus, gyönyörű szauna, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

Választhatod a bőrödnek is szuperhasznos gőzt, a tested felmelegítő infraszaunát, vagy a hagyományos, finn szaunát. Segít ellazulni, kiengedni, befelé figyelni. Az első percekben a tested elkezd reagálni a jótékonyan körülölelő forróságra, és szinte látható, ahogyan az izzadás kipréseli a pórusokból a szennyeződéseket. A vállad megkönnyebbül, ahogy elengeded a nyomasztó gondolatokat. Sokszor a forróságban ücsörgés egy meditációval is felér, annyira kitisztítja a fejed.

A szaunázáshoz mindenki megtalálhatja a számára tökéletes illóolajokat, amelyek varázslatossá teszik, és kiteljesítik az élményt. Szaunázáshoz sokféle illóolajat használhatsz, a Manna tapasztalatai szerint a legnépszerűbbek:

•       a citrom, az édes narancs, a bergamott, melyek frissítenek, élénkítenek
•       az eukaliptusz és a rozmaring illóolaj, melyek kitisztítják a fejed, és segítenek fellélegezned
•       a levendula illóolaj, mely ellazít

Óvatosan!
Egyes illóolajok, mint pl. a rozmaring illóolaj epilepsziás rohamot válthat ki az arra hajlamosaknál, illetve sokan érzékenyek az illóolajokra. Mielőtt az illóolajos felöntést megcsinálod, kérdezd meg a hely személyzetét, illetve a szaunában tartózkodókat, van-e kifogásuk az illóolajok használata ellen?

Azonban hígítatlanul ne használd egyiket sem szaunában, inkább tölts meg egy fél literes palackot vízzel, és adj hozzá 4-5 csepp illóolajat. A szaunában – az etikettet betartva – fröcskölj, vagy permetezz egy keveset belőle a forró kövekre.

Természetesen keverheted is az illóolajokat az alábbiak figyelembe vételével:

1. A citruskivonatok egymással és a többi illóolajjal is remek párost alkotnak, ezeket elsősorban reggel használd.

2. A 2 csepp rozmaring és 3 csepp levendula illóolajjal készült vizes keverék egyszerre pihentet és frissít, a legjobb úszás vagy sport után.

3. Este már ne használj izgató hatású illóolajat, a citrusos illatok helyett használd a levendulát.

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az illóolajok a gyógyászatban is. Itt egy kis kisokos arról, mi mire jó?Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!