Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 10. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Durván életveszélyes hőségnapok! Lesz itt minden!

Hiába várunk egy megváltó hidegfrontra, a hétvégén is csak egy gyenge front érkezik. Marad a kánikula, sőt további meteogyógyászati veszélyek is jelentkeznek!

Bíztunk benne, hogy egy közelgő hidegfront véget vet ennek a rendkívül hosszúra nyúlt, és alaposan eldurvult hőhullámnak. Nos, a lehűlés elmarad, a péntek éjjel érkező front nagyon legyengül, és a keleti országrészbe szinte már el sem jut. A hőmérséklet nyugaton érezhetően, de keleten csak alig esik vissza, és vasárnapra már ismét kánikula várható – nagyon magas UV-sugárzással.

Kutya cipőben, Kép: swissinfo

Svájcban már cipőt húznak a kutyalábra is, hogy a forró aszfalt meg ne égesse! Kép: swissinfo

Életveszélyes következmény viszont, hogy a fokozott időjárásérzékenyek esetén a zivatarok miatt kialakuló fülledtség extrém módon megterheli a már egyébként is kimerült szervezetet, főleg ha ehhez még egy fokozott frontérzékenység is társul. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója mindenképpen az egyéni érzékenység kivizsgálását javasolja az érintetteknek, mert csak ez alapján adható megfelelő személyre szóló terápia a panaszok kezelésére, és a kockázatok felmérése is életmentő lehet.

Ez a bronzbőr 3 aranyszabálya
Sokféle jótékony hatását ismerjük a napfénynek. Javítja kedélyállapotunkat, vérnyomáscsökkentő, erősíti a csontokat, és segíti a minőségi alvást. A napozásnak van azonban veszélyes oldala is, így a bőrünkre különösen nyáron kell vigyáznunk, hiszen komoly következményei lehetnek, ha túlzásba visszük. Mire figyeljünk különösen a nyaralás alatt? A napozás legfontosabb szabályait Sárvár egyik legismertebb hoteljének szakértője foglalta össze.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!