Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. augusztus 03. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Dühöngő hőhullám!

Nagyon tartós az első idei hőhullám, megszenvedünk a hétvégén. Továbbra sem várható front, de egyre nagyobb veszélyben van az egészségünk! A tartós hőterhelés már szinte mindenki szervezetét kikészítette, de a helyzet még romlani fog. Íme, a meteogyógyász legfontosabb tanácsai.

Medence strandlabdával, Kép: pixabay

Kép: pixabay

A zivatarok okozta fülledt időszakok miatt trópusi időjárásra számíthatunk – főleg pénteken. Szombattól inkább az erős napsütés terheli túl a szervezetünket, ezt legtöbben, de főleg a légzőszervi és keringési problémákkal élők, nehezen viselik, legjobb a vízpartra, magasabb hegyekbe, barlangokba “menekülni”.

Pintér Ferenc meteogyógyász tanácsa, hogy feltétlenül kerüljük a tűző napot a strandon is, mert ezekben a napokban fokozott a napszúrás veszélye, de a hőkifáradás is jelentkezhet.

– Adjunk meg szervezetünknek a felfrissülés, a megpihenés lehetőségét, és folyamatosan pótoljuk a nagyfokú folyadék és ásványi anyag veszteséget. Idősek és gyermekek esetében ez létfontosságú! Nemcsak akkor kell inniuk amikor szomjasak, mert náluk a szomjúságérzet nem működik megfelelően! Akiknél fokozott a hőmérséklet-érzékenység, ehhez kapcsolódóan romlik az állapotuk is, sőt javasolt megfelelő kivizsgálásuk is! – mondja a Meteo Klinika igazgatója.

5+1 praktika a csodálatos kertért
Végre beért az egész éves megfeszített kerti munka: az ágyások színes virágokban pompáznak, a zöldséges kiskertben érnek a fűszernövények, a pázsit pedig talán soha nem volt olyan szép, mint most. Az egyik legismerteb hazai építőanyag-kereskedelmi hálózat szakemberi azonban azt mondják, ez a mostani idilli kép a kánikulában pár nap alatt teljesen elmúlhat, ha nem megfelelő módon gondozzuk kertünket. Íme a tippjeik, amivel megelőzhetjük, hogy csodás kertünk tikkadt tarlóvá változzon.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!