Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 20. 13:00 | László Márta

SZÉPSÉG ÉS EGÉSZSÉG

Beleestünk, mint Pilatesbe a Geszler

Geszler Dorottya volt már szépségkirálynő, és sikeres TV-műsorok háziasszonya is. Az RTL Klub Stíluskalauz című műsorában most kétszeresen is testhezálló szerepben láthatjuk viszont a mindig mosolygós Dorottyát, aki elárulja nekünk, hogy minek köszönheti tökéletes alakját.

Sokan tudják, hogy a munka, a rendszeres médiaszereplések mellett Pilates edzőként is tevékenykedik. De mi is az a Pilates?

A Pilates egy ízületkímélő, lassabb mozgásforma, aminek fontos része a befelé figyelés; hasznos a mai embernek, ha szerinte tudatosabb lenni, jobban figyelni magára. Gerincproblémákra, megelőzésre, hosszabb kihagyás utáni felépítésre kiválóan alkalmas; nyújtja az izmokat, szálkásít, így egyéb sport mellé kiegészítő mozgásnak is kifejezetten jó. Ülőmunkát végzőknek és szülés után is nagyon jó választás, és az is mellette szól, hogy sportmúlt nélkül is bele lehet vágni – kezdőknek ideális!

Geszler Dorottya és a Pilates, Kép: sajtóanyag

Geszler Dorottya és a Pilates, Kép: sajtóanyag

Ha valaki szeretné, annak nagyon jó lehetőség először otthon, a TV előtt kipróbálni. Ez a speciális mozgásforma egyedül is jól alkalmazható, de személyi edzővel hatékony igazán, mert nagyon fontos a helyes testtartás. Itt nincs elvesztegetett idő, mindenki a saját ütemében halad, de a Pilates gyorsan ad sikerélményt is, a változás 2-3 hét, de már pár alkalom után is érzékelhető. Dorottya abban hisz, hogy a személyre szabott módszerek vezetnek eredményre, legyen az edzés, étkezés, diéta, de bármi is az, idő, fáradság, kísérletezés kell hozzá, hogy kitapasztaljuk, hogy mi az, ami nekünk beválik, és amitől jól érezzük magunkat.

– Csináld azt, amit örömmel tudsz csinálni! – mondja a szakértő. Geszler Dorottya szerint nincs szükség 0 kalóriás diétára, meg mindenféle praktikákra, a hosszú távú dolgok tudnak működni. – Tudom, hogy könnyű azt mondani, hogy oda kell figyelni a testünk jelzéseire – én is próbálok, nem mindig könnyű, de ha egészséges akar maradni, akkor az ember nem lehet görcsös, kell lazaság, elfogadás magunkkal, a világgal kapcsolatban. Gondoljuk át, egyáltalán mi az, ami miatt érdemes stresszelni? –

Az RTL csatornán nemrég debütált sorozattal kapcsolatban elárulta, hogy elsősorban azért vállalta el, mert nagyszerű alkalom a tévhitek eloszlatására: még mindig sok a félreértés a Pilates körül – azt gondolják, hogy női torna, intimtorna, vagy valami ilyesmi.

Menedzserbetegségbe esett a főnököm
A nagy stressznek kitett és túlhajszolt munkavállalók, vezetők egészsége tipikus tüneteket mutatva rendül meg. Hihetetlen, de az úgynevezett menedzserbetegség miatt rendszerint tele vannak a fül-orr-gégészeti rendelők.

Pedig az ülőmunkát végző férfiaknak is nagyon sokat tud adni a Pilates, de ők tartanak attól, hogy kellemetlen lesz a sok nő között tornázni, vagy, hogy ezt mások nem tartják elég férfiasnak.

Azt azért nagyon fontos megjegyezni, hogy súlyosabb panaszok, egészségi problémák esetén orvos, gyógytornász ajánlásával kezdjünk csak kísérletezni; érdemes tehát megfontolni a témában a szakértő tanácsát.

– A Pilates nem csodaszer, nem jó mindenre, ha az egészségünkről van szó, mindenképpen keressünk fel egy orvost! – javasolja Geszler Dorottya. – Komolyabb tünetek esetén például nem igaz az, hogy minden mozgás jót tesz, mert van, amit egyszerűen nem szabad – szerencsére ez azért nem egy hétvége alatt elvégezhető tanfolyam, hiszen elképesztően nagy a felelősség a Pilates edzőn! –

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!