Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. január 04. 05:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Beköszönt a zord tél – rendkívül változékony hétvége vár ránk!

Az elmúlt hetekben hozzászokhattunk az átlagnál melegebbhez, most pár nap alatt azonban újra téliesre fordul az idő. A lezúduló sarkvidéki levegő megérkezett, a hétvégén, egy-két helyen akár -15 fok alá is lesüllyedhet a hőmérséklet, és ezt nagyon sokan, a gyengén időjárás-érzékenyek is rendkívül megszenvedik – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Havazás, Kép: wikipedia

Kép: wikipedia

Az egyébként is megterhelő helyzeten tovább ront, a hétvégén az egész ország felett átvonuló kettősfront. Mindez térben és időben nagyon változékony lesz, amit sok-sok időjárás-érzékeny fog megszenvedni.  A fronttal kiadós csapadék érkezik, a hideg idő miatt sokfelé havazni fog. Ilyen helyzetben a legtöbb páciens görcsös fejfájásra, ízületi bántalmakra, erősen ingadozó vérnyomásra panaszkodik, de fokozott veszélyben lesznek a várandósok és a szívbetegek is – magyarázza a meteogyógyász. Sokan keresnek fel bennünket tartós, szűnni nem akaró időjárás-eredetű panaszokkal, melyeken korszerű eszközeinkkel segítünk nap mint nap. Intenzív tünetek esetén mindenképpen ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni  a panaszok kezelését.

5 gyógynövényes tipp megfázásra
Egy kis odafigyeléssel és a bükki füvesember javallataival megelőzhetjük a felsőlégúti, megfázásos panaszokat. Szabó Gyuri bácsi most a gyógyteák mellett az illóolajok használatára is tippeket ad.

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!