Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. május 18. 15:00 | PP-Eletforma

Egészség

Az akupunktúra valóban hatásos!

Az akupunktúrát sokáig misztikus elképzelések övezték, ám ma már hatásos és bevett kezelési módszerként tartják számon, amely számos problémát sikeresen orvosol.  A megfelelő akupunktúrás pontok ingerlésével különböző tünetek, illetve a mögöttes kóros állapotok is eredményesen megszüntethetők.

Sokan még mindig nem hiszik el, de az eljárás tényleg hatásos
Kép: thealewellbeingcentre.co.uk

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi testet behálózó csatornákban, a meridiánokban meghatározott rend szerint kering az az energia (QI), amely az életfolyamatokhoz szükséges. A felszínes és mély meridiánok a szervekkel működési egységet alkotnak. A harmonikus működésben történt változások, diszfunkciók betegséghez vezetnek. A betegségekben, illetve már azok megelőző stádiumában egyfajta energiablokk áll fenn. Az adott problémát külső ártó tényezők (például sérülés), illetve belső kóros érzelmi állapotok (például stressz, helytelen étrend és életmód) indítják el. Az energiaáramlás helyreállítása a meridiánokon található különböző minőségű és jelentőségű meghatározott pontok – az akupunktúrás pontok – tűvel, hővel, lézerrel, illetve elektromossággal történő ingerlésével biztosítható. Ezáltal az adott tünetek, illetve a mögöttes kóros állapotok eredményesen megszüntethetők.

A különböző mélységű akupunktúrás pontok stimulációjával sokszor már a kezelés alatt csillapodik vagy megszűnik a meglévő mozgásszervi fájdalom. Bármely korosztály számára hatásos gyógymód, amelyet lehet alkalmazni önmagában, illetve kiegészítő kezelésként a mielőbbi gyógyulás érdekében. Mozgásszervi betegségeknél különösen eredményes a tünetek – fájdalom, izomgörcs, funkciókárosodás, gyulladás – kezelésére.

Egy rossz mozdulat
Itt a jó idő, irány a kert! Jöhet a kapálás, virágültetés, fűvetés, trágyázás. Igazán kellemes időtöltés, sokan mégis megszenvedik, hiszen elég egy rossz mozdulat, és moccanni sem tudunk. Ráadásul a rossz mozdulat és aztán a mozdulatképtelenség nem csak a kertben fenyegethet.

A diagnózis a nyugati, majd a keleti típusú anamnézis felvétele és vizsgálat alapján történik. Ennek ismeretében egyszer használatos, steril tűkkel meghatározott számú és kombinációjú akupunktúrás pontok ingerlése történik – mondja dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont főorvosnője, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája.

A terápia időtartama, a tűk száma, a kezelések gyakorisága egyedi, egy betegnél is változó lehet. Vannak esetek, amikor a tűk még egy kezelés alatt is különböző pontokra kerülnek, mivel újabb kombinációk újabb gyógyító folyamatokat indít be.

Mindezek által a szervezet önregenerációs erejének aktiválásával az akupunktúrás kezelés kiváló eszköze a tüneti kezelésen túlmutató, valós segítséget, gyors és tartós fájdalomcsökkenést kínáló aktív fájdalomcsillapításnak.  A kezelés eredményességéhez az akupunktúrát végző szakember maximális hozzáértése és kellő tapasztalata szükséges. A terápia kúraszerűen történik, ám már az első alkalom is jelentős javulást hozhat!

Forrás: Fájdalomközpont

Van, amikor a fájdalomcsillapító sem segít
A térdfájdalom egy bizonyos kor után a legtöbb embert napjait megkeseríti. A háttérben pedig leggyakrabban az artrózis, azaz ízületi kopás áll. Az ezzel járó fájdalmon sokszor sem a pihenés, sem a fájdalomcsillapító gyógyszer nem segít. Megoldás lehet viszont az ízület csúszását segítő hialuronsav.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!