Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. szeptember 14. 06:45 | PP-Eletforma

METEO KLINIKA

Ajándék hétvége – kis hibával

Még sokáig számíthatunk a szép késő nyári időre. Ezt a hétvégén átmenetileg egy gyenge hidegfront zavarja meg. Az ősz eleje késő nyári idővel ajándékoz meg bennünket, ami a jövő héten is folytatódik.

Pitypang egyedül, Kép: pixabay

Kép: pixabay

A csendes idő kedvező élettani feltételeket teremt. Azonban rövid időre egy gyenge hidegfront megzavarja – épp a hétvégén – ezt az idilli állapotot. A front hatása nem lesz tartós, illetve erős, és az ország területeit más-más időpontban éri el.

Az északnyugaton élők már péntek délutántól érzik a hatását, majd szombaton előbb a Dunántúlon, délután már keleten is számíthatunk elszórtan csapadékra, átmeneti szélerősödésre és 1-2 fokos lehűlésre, de még így is a szokásost meghaladó, kellemes hőmérsékletekre. Kültéri programok esetén azért ajánlott esőkabátot magunkkal vinni. Vasárnap viszont már országosan visszatér a kellemes idő. A frontérzékenyek most tesztelhetik magukat: akik ebben a helyzetben is komolyabb tüneteket, például fejfájást, ingadozó vérnyomást, görcsös vagy emésztési panaszokat tapasztalnak, nos, ők minden bizonnyal az erősen időjárás érzékenyek közé tartoznak, és a megfelelő életminőség elérése érdekében javasolt Meteo Klinikai kivizsgálásuk – mondja Pintér Ferenc meteogyógyász, a Klinika igazgatója.

Autóval? Repülővel? Így utazz, ha cukorbeteg vagy!
Cukorbetegként a nyaralás, utazás megtervezése külön feladatot jelent. Más-más előkészítést igényel, ha a szabadság pihenésből vagy aktív programokból áll. Egyeztetni kell az légitársasággal és a szállodával is. Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusának hasznos tanácsai.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!