Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. május 10. 20:11 | PP-Eletforma

HATÉKONY

10 gyógynövény a gyomorbajokra

A gyomor-bél rendszer panasz enyhítésében fontos szerepet játszanak a gyógynövények. Most megtudhatja,hogy milyen gyógynövények, mely panaszokra a legjobb gyógyszerek.

1. Aloé

Egyes alkotórészei víz felhalmozódását okozzák a bélben, ezzel növelik a teltségérzetet, és helyreállítják a bélműködést.

2. Angelikagyökér

Étvágytalanság és emésztési zavarok, valamint gyomor-bél görcsök, teltségérzés és puffadás esetén javasolják az angelikagyökér szedését.

3. Articsóka

Az articsókalevél nagyom jól alkalmazható különböző emésztési zavarok kezelésére, főleg ha ezeket a máj vagy az epe bántalma okozza.

4. Görögszéna

A görögszéna diétakiegészítő terápiaként csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet. A görögszéna belsőleges alkalmazását étvágytalanság esetén, külsőleges alkalmazását pedig helyi gyulladások, ekcémák, furunkulusok, valamint fekélyek esetén javasolják.

5. Boldo

A boldolevelet a gyomor-bél rendszer görcseire és emésztési zavarokra javasolják. Enyhíti az enyhe máj- és epepanaszokat, és a boldolevelek serkentik az epeképződést.

6. Orvosi zilic

A növényben található nyálka védőréteget képez mind a torokban, mind pedig a gyomorban. Ez a réteg védi a gyomornyálkahártyát az agresszív gyomorsavtól.

7. Bolhafűmag

A bolhafűmag növény magja és héja székrekedés esetén segít a széklet állagának javításában. Koleszterinszint-csökkentő hatása miatt a bolhafűmag alkalmas a zsírmáj és az epepanaszok megelőzésére. A vastagbél méregtelenítésére is használják.

8. Kurkuma

Ez a sárga gyömbérnek is nevezett növény emésztési zavarokban, főleg teltségérzetben és puffadásban enyhíti a panaszokat.

9. Fokhagyma

A fokhagymakészítmények csökkentik a koleszterinszintet, és ezért alkalmasak a zsírmáj és az epebetegségek megelőzésére.

10. Kömény

A kömény és a köményolaj emésztési zavarokban, görcsös fájdalomban a gyomor-bél rendszer területén a felfúvódás, a teltségérzet kezelésére alkalmas.

Danita

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!