Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. december 31. 11:45 | PP-Eletforma

ÚJÉVI

Eljött az ideje a “bűnhődésnek”

Eljött az ideje a “bűnhődésnek” a fergeteges év végi és újévi zabálásokért. Az első javaslat mindjárt magamnak szól, ezért is tettem idézőjelbe a bűnhődést: ezennel megfogadom és továbbadom a leghasználhatóbb tanácsot, amelyet valaha pszichológustól kaptam. Eszerint mindent szabad, csak jó lelkiismerettel kell “elkövetni”.

 (Persze a "mindent" ésszerű határok közt értendő.)

A lényeg, hogy meg kéne szabadulni a felesleges kilóktól. Ne várjanak diétás recepteket most, mert az hosszadalmas lenne és nem is túl szakszerű.

Csak néhány alapelv. Mindent módjával és lassan tegyünk és együnk! Ne most kezdjük el a barátnőnktől kapott tuti diétát, mert nem biztos, hogy nekünk jó.

Elég, ha csökkentjük az adagokat, és elhagyunk egy-egy dolgot, pl. a kenyeret vagy az édességet. Egy napra be lehet iktatni gyümölcslevet – lehetőleg frissen préselve. Nem fogunk éhezni, viszont használ. Mellesleg: egy kis éhezés – módjával, direkt jólesik ilyenkor, de nem muszáj.

Aki az ünnepekre szüneteltette a sporttevékenységet, lesz szíves folytatni, eleinte nem lesz egy kéjmámor.

Aki viszont balga módon szokásos újévi fogadalmának eleget téve, most vág bele, az legyen óvatos. Érje be egy kis, majd nagyobb sétával ebben a szép januári tavaszban, aztán majd lehet fokozni tornával, futással, szobabiciklizéssel stb.

Fontos, hogy ne hajszoljuk az eredményt.

 A fogyókúrában minél gyorsabb a haladás, annál gyorsabb a reakció, azaz a visszahízás. Csak szép komótosan, van még idő a farsangi szezonig, amikoris megint jönnek a nagy zabálások. Kivéve azokat, akik féltik a befektetett munka gyümölcsét, a mínusz kilókat, és megállják. Ez a legnagyobb művészet, a lélek, a test próbája, de megéri, ha másért nem, azért mert beleférünk a ruháinkba.

                                  

 Faragó Judit

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Szösszenetek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!