Facebook hozzászólás
332

Zserbóbonbon – kezdőknek is tuti tipp!

A zserbótorta sokunk kedvence, de nem éppen egyszerű elkészíteni. Ez a bonbon viszont kezdőknek is tuti siker, az ízek pedig éppen olyan csodásak, mint a klasszikus előd esetében!

Csokiburok nélkül is csinos – A kép illusztráció

Hozzávalók
15 deka aszalt sárgabarack
15 deka darált dió
2 evőkanál narancslikőr (vagy konyak, rum)
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál baracklekvár
csokibevonat (10 deka étcsoki és 6 deka vaj keveréke)

Elkészítése
A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A barackpépet keverjük el a cukros dióval és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ebből formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor már jól összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a gőz felett a vajjal együtt felolvasztott étcsokoládéba.

Életforma-tippek

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


Amikor ilyen kis helyes édességeket csinálunk, mindig gond, hogy miként kerülhetnek csinosan az asztalra. Ezeket a golyókat akár muffinpapírba is tehetjük, de még egyszerűbb, ha a kínálótálra csak egy csipkés papírt teszünk alájuk.
Ha jól körülnézel az Életforma Shopban, sok ötlet eszedbe juthat még!

 

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!