Facebook hozzászólás
272

Zöldfűszeres hagymaleves sajtos lángoskával

Ezt a leves egy népszerű budapesti étteremben kóstoltam először. Nagyon ízlett a lángoskával együtt.A baj csak az, hogy utána már nem fért belém semmi! Nagyon laktató!

Hagymaleves lángossal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók három éhes szájhoz:

  • 3 nagy db vöröshagyma
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 ek finomliszt
  • 1 l csontlé (vagy húsleveskockából készült tyúkhúsleves)
  • 1 kk só
  • 1 ek vaj
  • bors ízlés szerint
Elkészítés: 
Karikázd fel a hagymákat. Kevés vajon fonnyaszd meg, szórd meg a liszttel és pirítsd tovább. Öntsd rá a csontlevet, és forrald fel. Szűrővel vedd ki a hagymaszeleteket, tedd turmixgépbe, és dobd rá a tojások sárgáját. Jöhet a teteje, és jól krémesítsd össze az egészet, majd mehet minden vissza a lébe. Megint rottyan egyet, és tálalhatod. A tetjér szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel. Pirítóssal vagy sajttal megszórt kis lángossal tálald! Mennyei! Jó étvágyat!
Ezt a mesés hagymalevest is próbáld ki nyugodtan!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!