Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2019. február 13. 14:45 | László Márta

Zöldbabsaláta gasztrohősösen

Olyan recepteket adott közre a Felelős Gasztrohős Alapítvány, mely akár Valentin-napon is megállja a helyét. Azt mutatja meg a társaság, hogy nem kell távoli országokból hozott élelmiszerekkel elkápráztatnod a kedvesed! Készíts Te valami finomat, ennek pédául a fogyókúrázok vagy a vegások is örülni fognak!   

Zöldbabsaláta, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Kép: Kőfaragó Zsuzsi

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zöldbabsalátához először is vágjuk vagy csípjük le a megmosott hüvelyek két végét, majd kevés sós vízen pároljuk puhára. Adjuk hozzá a durvára vágott fokhagymát és az olajat, néhány percig kevergetve pirítsuk össze, és kész. Így is nagyon ízletes, de néhány piros héjú sült paprikacsíkkal, pirított szezámmaggal vagy mandulával megszórva még finomabb. Fűszerezhető még ízlés szerint petrezselyemzölddel, kaporral, borssal, borsikafűvel, citromfűvel, tárkonnyal, lilahagymával. Köretként is megállja helyét és télre eltett mirelit ceruzababból is finom.

(Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány)

Ne csak a párodat, a Földet is szeresd
Nyakunkon a Valentin-nap, az üzletek és a virágboltok már felkészültek a rohamra. Február 14-én és az azt megelőző napokban csak az Egyesült Államokban mintegy 400 millió szál rózsát és 25 millió tonna csokoládét vásárolnak, majd adnak át kedvesüknek az emberek. Ennek az egyetlen ünnepnapnak az ökológiai lábnyoma felmérhetetlen, különösen, ha beleszámítjuk azt a hulladékmennyiséget, amely az ajándékozás kapcsán keletkezik. Na, akkor gondolkodjunk egy picit!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, petrezselyem, szárított gomba, tejföl, tél

Leves a szárított gombádból

Már nem kell sokat várni a primőrökre, de addig is használjuk el az ősszel eltett élelmiszereket. A szárított gomba pont ilyen!

Tovább
cékla, csicseriborsó, tobzódó színek, tojás, Valentin nap

Céklahimnusz, cékla hummusz

Kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány a hazai, egészséges ételek érdekében. A lényeg, hogy te magad legyél az alkotó!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!