Facebook hozzászólás
1 153

Zöldbab vegán Alfredo szószban szarvacska tésztával

Az Alfredo szószos tészta egy olyan étel, amelyet, ha Olaszországban járunk, szinte biztosan megkóstolunk, akkor is, ha kevés a pénzünk, spórolnunk kell, akkor is, ha dúskálunk a pénzben. Szinte mindenki szereti.

Zöldbab vegán szószban, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 2-3 főre

1/2 csomag natúr tofu*
4 dl zabtejszín / más növényi krém (talán a kókuszkrém kevésbé)
4 gerezd fokhagyma apróra vágva / zúzott
1/2 kávéskanál fokhagymapor
10 cm-nyi póréhagyma vékonyra szeletelve / 4 szál újhagyma
borsszerecsendiókömény, mindenből egy kevés
1 evőkanál inaktív élesztő**
1 kávéskanál vagy több 
egy löttyintésnyi olíva olaj (kapható boltjainkban)
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő / csak, ha sűrűbb mártást szeretnénk
kis csomag (45 dkg) zöld vajbab
fél zacskó gluténmentes szarvacska tészta / más tészta

Elkészítés

1. A szósz elkészítése alatt főzzük ki a tésztát.
2. A póréhagymát az olajon pároljuk üvegesre.
3. Adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük át néhányszor és adjuk hozzá a sót, fűszereket és a babot.
4. Turmixoljuk össze a zabkrémet és a tofut. A turmixhoz adjuk hozzá a fűszereket is.
5. Pároljuk a babot 3-4 percig, ezután öntsük rá a tofus, fűszeres zabkrémet és tegyük bele az inaktív élesztőt. Főzzük fel, rotyogtassuk kicsit, de csak egy kicsit. A zsenge bab hamar fő, ne főzzük ronggyá.
Ha túlságosan levesesnek éreznénk a szószt, habarjuk be pici vízben oldott keményítővel.
Kóstoljuk meg, ha elég puhának ítéljük a babot, kész a mártás.
6. Forgassuk a mártásba a kifőtt, leszűrt tésztát.
7. Megszórhatjuk zöld vagy szárított fűszerekkel, bolti növényi sajttal.
Készíthetünk rá vegán „parmezánt”.***

Megjegyzések:
*A szósz a tofu kihagyásával is elkészíthető, de így mindenképpen fehérjedúsabb.
**Az inaktív élesztő hivatott pótolni a vegán ételekben a sajtos ízt. Nagyon sokan imádják az ízét, de legalább annyian ki nem állhatják. Ha ez utóbbi csoportba tartozunk, a szósz intenzívebb fűszerezésével élesztő nélkül is finom szószt készíthetünk.
*** A vegán parmezánt kesudió, só és kevés inaktív élesztő összedarálásával készíthetjük.

Céklás keksz, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

 

 

A könnyű vegán vacsora után talán jól esik még egy egészséges, céklás keksz is. Ha kedvet kaptál rá, kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!