Facebook hozzászólás
575

Zellerkrémleves

Hamarosan leköszön a zeller a piacon, az új gumók megjelenéséig átadja helyét más zöldségeknek. Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.

Zellerkrémleves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (kb 4 kisebb csészéhez):
1 közepes zellergumó (ha tudod veheted a zöldjével)
2 csokor petrezselyem
5 dl alaplé
só, bors
2 dl főzőtejszín
10 dkg érettebb sajt (én Gruyert használtam)

Elkészítés:
A zellert megpucolom és apró kockákra vágom, a petrezselymet finomra vágom, majd az alaplében megfőzöm a zeller zöldjével együtt (annyi alaplé kell, hogy ellepje). Sózom, borsozom, majd pürésítem. A levest kicsit visszahűtöm, majd belekeverem a tejszínt.

A chipshez lereszelem a sajtot, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy pogácsaszaggató segítségével azonos méretű sajtkorongokat készítek. A sajtot a korongba szórom, majd lenyomogatom és így telerakom a tepsit, majd 180 fokra előmelegített sütőben megolvasztom. A sütőből kiveszem, a sajtkorong ilyenkor még formázható, így egy rúdra teszem (alufóliával borított sodrófára tettem), és így hagyom kihűlni.

Friss petrezselyemmel és a sajt chipsszel tálalom a levest. Nálunk nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett.

Kata receptje.

A zeller csodája, a csodálatos zeller
Számos ételünk elengedhetetlen ízesítője a zeller, melyet sokan imádnak, mások pedig kizárólag szükséges rosszként tekintenek rá a főzés során, már a neve hallatán is elhúzzák a szájukat. Pedig amilyen egyszerű, olyan hasznos is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!