Facebook hozzászólás
1 290

Waldorf saláta

Nem javaslom, hogy a reggelit kihagyjuk, az a nap legfontosabb étkezése, de azt szívből ajánlom, hogy egy ilyen könnyű salátával indítsuk a napot. Tudtad, hogy az első Waldorf salátát Oscar Tschirky, a New York-i Waldorf Astoria séfje készítette 1893-ban?

Waldorf saláta, Kép: commons.wikimedia.org
Kép: commons.wikimedia.org

Hozzávalók:
6 evőkanál majonéz vagy natúr joghurt
1 teáskanál citromlé (ha joghurtot használunk, elég kevesebb is a citromléből)
½ teáskanál só
egy csipet frissen őrölt bors
2 db alma meghámozva, felszeletelve
20 dkg szőlő
10 dkg zeller vékonyra szeletelve (használhatsz hozzá szárzellert is, ha azt jobban szereted)
10 dkg előzőleg megpirított dió
a tálaláshoz salátalevelek

 

Elkészítés:
Egy salátás tálban keverjük össze a majonézt (vagy joghurtot) a citromlével, sóval, borssal, majd adjuk a mártáshoz a gyümölcsöket, a zellert és a diót, gyengéden keverjük össze. Dekoratív, ha az almát és a zellert ún. julienne-re vágjuk, azaz gyufaszál vastagságú hasábokat vágunk belőlük.

Nagyszerű szőlős receptek!
Egészséges és finom, miért is hagynánk ki ételeinkből a szőlőt, amikor épp szezonja van? Ez a gyümölcs tökéletesen illik sajtokhoz, húsokhoz, más édességekhez! A nagyszerű szőlős fogásokat illik leöblíteni egy pohár isteni borral!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!