Facebook hozzászólás
1 461

Vörösboros szarvascomb dödöllével

Fejedelmi falatokat továbbítok Nektek. A szarvas önmagában csodálatos alapanyag, hát még zalai módon felturbózva! Sztana Ferenc, a legismertebb zalacsányi séf ezt ajánlja az ünnepi asztalotokra! 

Vörösboros szarvascomb, Kép: a Zala Springs Golf Resort
Kép: a Zala Springs Golf Resort

Hozzávalók, ha négyen ültök azstalhoz:

Elkészítés: 

A szarvascombot ízesítjük sóval, őrölt borssal és mustárral, ezt akár előző este is megtehetjük az ízek jobban összeérjenek.

Részeges szarvasom
Felfedeztem a csőben a lyukat – ahogy azt mondani szokták. Én is, mint mindenki attól tart, ha vadhúst készít, az kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása! Bátran mondhatom, hogy ez a részeges erdei állat mindenkit levett a lábáról!

Egy lábosban olajat hevítünk, körbepirítjuk a szarvascombot majd az edényből kivéve félretesszük. Kristálycukrot és paradicsompürét hevítünk ugyanebben az edényében, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és a petrezselyem gyökeret a félbe vágott vöröshagymát, a fokhagymát, visszatesszük a húst és felengedjük zöldség alaplével. Ezt az alaplevet is előző nap elkészíthetjük. Fedő alatt pároljuk, ha már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a vörösbort és így főzzük készre. A kész húst kivesszük, ha egy kicsit hűlt, felszeleteljük. A szószt leszűrjük, és kevés liszt segítségével mártás sűrűségűre forraljuk. Amíg a hús párolódik, elkészíthetjük a dödöllét. A tisztított és kockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, és törjük, amíg egységes masszát nem kapunk. Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, és kevés olajban ropogósra pirítjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!