Facebook hozzászólás
475

Vörösboros málnaleves

A nyár nagy ajándékai a gyümölcslevesek. Némelyiket főzni sem kell, csak tejszínnel turmixolni, másokat pedig nem árt azért felfőzni. És vannak olyan prémium minőségek, amikbe jöhet egy kis alkohol is.

Málna, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg málna
1 dl vörösvor
3 dl tejszín
3 dl tej
15 dkg cukor
egy csipet fahéj
Elkészítés:
A málnából a díszítéshez félretettem annyi szemet, hogy hat tányérba majd elég legyen. A félretevés ez esetben lefagyasztást jelent, ugyanis arra gondoltam, hogy bár a leves hideg lesz – tegnap dél óta hűsöl -, mégis milyen plusz királyság lesz benne a fagyott málna, mint természetes hűtőakku. És mivel picike szemek, nem válnak így se ehetetlenné, hamar megolvad a lében. Szóval málnák a mélyhűtőbe. A többi gyümölcsre rászórtam 15 deka kristálycukrot, a fahéjat, majd odatettem főni. Amikor felforrt, hozzálöttyintettem a vörösbort, kicsit rotyogtattam még, hogy az alkohol elpárologjon, majd beleöntöttem a lábasba a tejet és a tejszínt. Ezzel is pöffent egy szelídet a lé, és már készen is voltunk. Csak a passzírozás nyűgje volt hátra, de könnyebben ment, mint gondoltam. Fantasztikus aromája lett a levesnek attól a kevés bortól, mondhatom.

Hideg meggyleves
Nyári hőségben egyszerűen nincs jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. A jó gyümölcsleves bár tartalmas, mégsem vastag és nehéz a sűrítéstől, a gyümölcs megtartja szép élénk színét, a habarás nem csomós benne – és jó hideg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!