Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 12. 15:00 | Hegyvári Zoltán

Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből

Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!

Vörösboros szarvasragu nokedlival, Kép: husimado-eger

Kép: husimado-eger

Hozzávalók:

Csodaszarvasom Pápáról
Ennek a receptnek az a pontos elnevezése, hogy hirtelen sült szarvas szelet hercegnő burgonyával és erdei gyümölcsraguval. Pápán, a Villa Classica séfje készített el nekem ezt az őszi különlegességet. Természetesen a konyhán nincs idő recepteket írogatni, de Bódi Tünde, aki mindezt tálalta, segített ebben is nekem! A most következő étekben az ősz minden íze ott lapul, és alig várja, hogy kibontsa magát a számban!

Elkészítés:

A szarvascombot lehártyázzuk, szépen felkockázzuk, majd a hagymát és a fokhagymát szintén feldaraboljuk. Szalonnát pirítunk vagy zsírt olvasztunk egy nagyobb serpenyőben, majd hagymát dinsztelünk. A húskockákat ezután fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hús egy idő után levet ereszt, fedőt teszünk rá, majd pároljuk. Jöhet a többi fűszer is, na meg egy kevés bor és esetleg víz is.

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, majd fokozatosan a hús mellé pakolgatjuk őket. Elsőként jöhet a gyökér zöldség, később a répa, a legvégén, amikor már szinte minden puha – akkor érkezhet a gomba. Tovább pároljuk a ragunkat, közben készítünk egy klassz nokedlit. Kiszaggatjuk a forró vízbe – és már tálalhatunk is. Jó étvágyat kíván a husimado-eger.blog, alias Hegyvári Zoltán!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

hűsítő, meggy, tejföl, vörösbor

Boros meggyleves

Ezt a variációt inkább estére ajánlanám a teraszos beszélgetésekhez a bor miatt, de ha épp szabin vagy, hajrá!

Tovább
cserépedény, római tál, sör, szarvas

Részeges szarvasom

Én is attól tartottam, kiszárad. Ekkor jött a nagy felismerés, a római tál és a mikrohullámú sütő nagy találkozása!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!