Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 30. 18:00 | bulkshop.hu

Vegán, gluténmentes kakaós csiga

Igazán jól fog jönni ez a vegán, gluténmentes kakaós csiga recept azoknak, akik ilyen diétára szorulnak. Egy próbát mindenképp érdemes tenni vele, még az is lehet, hogy lecseréled a régi receptedet erre.

Vegán kakaós csiga, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók (20 db kakaós csigához)

70g mandula liszt / földimandula liszt
70g kölesliszt
70g barna rizsliszt
2 ek. útifű maghéj
2 ek. lenmag, frissen darálva
180g víz
4 ek. olívaolaj (kapható boltjainkban)
csipet 
10g élesztő
2 ek. kakaó
4 ek. eritritol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol/)
kb. 40g kókuszzsír, olvasztva

Elkészítés

– A lenmagot daráld le és pár evőkanál vízzel összekeverve készíts belőle “lenmag-tojást“: kézi habverővel kevergesd, amíg zselés, tojásfehérje-szerű állaga lesz.
– A langyos vízben keverd el az élesztőt és tedd félre.
– Mérd a liszteket egy nagyobb keverőtálba: a földi mandula liszttel kezd, mert ez mindig csomós egy kicsit, ezeket lapítsd szét egy kanállal. Aztán mehet bele a többi liszt és a só.
– Az élesztős vízben keverd el az útifű maghéjat és az olívaolajat.
– A folyékony keveréket öntsd a lisztre, add hozzá a lenmag-tojást is és dolgozd össze a tésztát. Letakarva tedd félre kelni kb. 30 percre.
– A töltelékhez a kakaóport és az eritritolt keverd el annyi olvasztott kókuszzsírral, hogy jól kenhető masszát kapj.
– A tésztát két részletben nyújtsd ki és kend meg a töltelékkel: az egyik oldalán egészen a széléig, majd erről az oldalról tekerd fel. Érdemes fólián vagy szilikon sütőlapon nyújtani, mert azzal könnyebb lesz feltekerni!
– Vágj kb. 1 centi széles csigákat, tedd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és letakarva hagyd kelni, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra.
– Süsd a csigákat 180 fokon alul-felül sütéssel 20 percig.

Megjegyzés: Kihűlés után le kell takarni, hogy ne száradjon ki, így viszont 3-4 napig is finom.

Kakaós csiga, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Ez pedig egy hagyományos verzió, nem leveles tésztás, hanem túróval készült alapból. Próbáld ki, szeretni fogod! Kattints a képre a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, élesztő nélküli leveles tészta, pudingpor, rétes, vanília

Sodrófás rétes

A blogszerző gyakorlatból tudja, hamarabb elkészül vele, mintha normál, házi rétest készítene. Krémes töltelékkel isteni.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!