Facebook hozzászólás
894

Vasárnapi reggeli az ágyba!

Olyan jó egy kis reggeli kényeztetés. Aludhatunk picit többet, lustálkodhatunk…, és ha még egy vállalkozó szellemű partnert is találsz a lakásban, rajta, gyorsan csináljatok egy reggelit, tegyétek tálcára minden kellékével, és irány vissza az ágy! Mindenki megérdemel egy ilyen reggelt – legalább egy héten egyszer!

Hozzávalók 2, reggelire éhes embernek:

Tavaszi tojásos reggeli sok zöldséggel, pirítóssal, Kép: László Márta
Pirítóst és sok zöldséget adj hozzá! Kép: László Márta
  • 4 tojás
  • 6, tetszés szerinti vastagságra  szeletelt főtt, húsos császárszalonna
  • 1 tk hússütésből maradt zsír vagy főzőmargarin
  • 1 cs újhagyma
  • 1 cs retek
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 zöldpaprika
  • ízlés szerint só
  • tetejére díszítésnek pirospaprika

Elkészítés:

Amit ne csinálj: vasárnap reggel kávét! Vagy ha igen, csak jó tejesen! Ez a nap a pihenésé!

Amit csinálj: keress egy olyan teát, ami frissít, és tedd fel! Kapj elő egy serpenyőt, tedd bele a maradék pecsenyezsírt vagy margarint, szeleteld fel a szalonnát, és dobd rá a már megolvadt zsiradékra. Csak lassú lángon, hogy ki tudjon olvadni a zsír!  Verd fel a tojásokat, a szalonnától függően sózd meg. Mosd meg a zöldségeket, itatgasd le, és szeleteld fel, amit kell. Készíts a pirítós sütőbe kenyeret. Jöhet a tálca, rá egy nagy tányér, az evőeszköz, a szalvéta. Öntsd ki a teát a csészébe, ízesítsd kedved szerint. Kapcsold be a pirítóst, készítsd a tányérra a zöldségeket, és öntsd a szalonnára a felvert tojást. Mire kész a pirítós, a tojás is megkapta méltó pozícióját, és a zöldségkoszorú közepére öntheted. Díszítsd a tetejét piros paprikával! Tedd a tálcára a teát is, és így egyszerre lesz minden meleg,.. Usgyi, vissza az ágyba!!! Használd ki, hogy most már sok-sok, friss zöldet lehet kapni a piacon! Vidám reggelt! Jó nyújtózkodást!

Ha más kényeztetésre vágysz, itt egy másik reggeli, de ez már más előkészítést igényel!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!