Facebook hozzászólás
419

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel

A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi  egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.

Vaníliás kávédesszert almával és mandulás keksszel, Kép: Nespresso
Kép: Nespresso

Hozzávalók:
6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
6 amaretti (mandulás keksz)
5 zselatinlap
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
4 vaníliarúd, hosszában elvágva
100 g barna nádcukor
150 g tejszínhab

Elkészítés:
Áztassa a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozza meg az almákat, magozza ki és vágja őket 12 szeletre. Vágja félbe hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a magokat. Helyezze a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe. Főzzön le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Öntsön az edénybe 50 ml vizet, tegye fel forrni, és hagyja, hogy a cukor karamellizálódjon, majd adja hozzá a lefőzött kávét. Tegye bele az almaszeleteket, majd főzze 10 percig alacsony hőmérsékleten.

Vegye ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tegye félre. Adja hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyja benne feloldódni. Hagyja kihűlni, és tegye hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vegye ki az edényből, és vágja apró kockákra.

Vágja ketté az amaretti süteményeket, és tegye tálkákba. Helyezze rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítse a maradék tejszínhabbal, és szórja meg pirított mandulaszeletekkel. Öntsön egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapjon.

Vaníliás gyümölcssaláta
A Nespresso szakértői megalkották ezt az élénk színű desszertet, mely igazi élmény az ízlelőbimbóknak édes, gyümölcsös aromákkal, amelyek tökéletes kombinációt alkotnak a Nespresso Vivalto Lungo Decaffeinato Grand Cru őrleménnyel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!