Facebook hozzászólás
1 107

Vad brokkolis kenőke

Sok szép zöld növény pompázik a kertben! Mind-mind maga az egészség! Innen jött az ihlet a vacsorához! Nagyon finom kenőke lett belőlük, amikett frissen sütött oregano-olajos focaccia-val ettem (olasz kenyérféleség), de kínálhatsz hozzá egyszerű pirítóst is! Antal Vali egészséges recptkínálatában láthatod ezt a kis egyszerű csodást is!

Kép: Boszorkánykonyha

Hozzávalók: (2 embernek)

  • 1 marék sóska
  • 1 kisebb brokkoli
  • 3-4 bazsalikom levél
  • 1/2 marék rukkola
  • 1 marék dió
  • 1 újhagyma
  • kevés dióolaj (de használhatsz olívát is)
  • himalája só, bors
  • pici száritott fokhagyma
    (vagy nyers)

Elkészítése:

  1. Tisztítás és aprítás után mindent turmixoljunk pépesre, kenhetőre.
    Tudtad?
    A brokkoli a karfiol rokona. Sok benne a C-vitamin, a kalcium, és a vas!

Kész is a finom, gyors és egészséges vacsora!

Próbálj egy másik könnyű, brokkolis receptet is – ezúttal gombával! Jó étvágyat!

Kukkants bele Antal Vali egészséges konyhájába itt is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!