Facebook hozzászólás
525

Ünnepi tiramisu – bűntudat nélkül

Nyakunkon az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha Te is közéjük tartozol, akkor akkor most segítek! Léteznek olyan süteményporok, amivel pillanatok alatt csodást varázsolhatsz az ünnepi asztalra még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett brownie és muffin alapanyagok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával adom közre.

Tiramisu, Kép: Scitec
Tiramisu, Kép: Scitec

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 adagoló kanál Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
  • 1 dl erős kávé
  • ½ tk rum (aroma)
  • 8-10 ek kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl kókusztej
  • 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Keverd ki a Protein Brownie alapot elegendő vízzel, és a tésztát simítsd a tepsibe. Süsd kb. 15 percig, amíg érintésre rugalmas nem lesz. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és felhasználásig tedd hűtőbe. Ha kihűlt a tészta, vágd két részre, és mindkettőt locsolgasd meg a rummal összekevert kávéval, majd kend meg a fele krémmel az egyik felét és szórd meg kakaóval. Borítsd be a másik tésztalappal, kend meg a tetejét is a maradék krémmel és szórd meg kakaóporral. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, utána könnyen szeletelhető lesz! Vidám ünnepet és jó étvágyat!

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül
Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül, Kép: Scitec Nutrition
Kép: Scitec Nutrition

Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével! Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskótatekercs, amihez csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!