Facebook hozzászólás
261

Újhagymás-gombás karfiol kis kurkumával

Itt a hagymák szezonja, így az újhagymáé is, ami tele van B1-, B2- és C-vitaminnal meg rengeteg ásványi anyaggal. Nagyon hatásosan előzi meg az érelmeszesedést, és segíti az emésztést is. Igazán friss és nem hagyományos ételt készítettünk vele!

 

Készíthetjük rizzsel is – Kép: Andió

Hozzávalók
5 deka házi szalonna
1 fej karfiol
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 deka csiperkegomba
1 piros kaliforniai paprika
1 evőkanál kókuszolaj
1 csokor újhagyma
kevés reszelt parmezán sajt a tetejére
kókuszolaj
só, bors, kurkuma

Elkészítése
A hagymát,  paprikát és a szalonnát vágjuk apróra, a gombát vékonyra szeleteljük, a karfiolt pedig szedjük szét rózsáira.
Először a szalonnakockákat dobjuk rá kókuszolajra, s amikor zsírt ereszt, mehet bele az apróra vágott vöröshagyma. Rövid dinsztelés után tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, paprikát, karfiolt és az újhagymát is. Fedő alatt pároljuk, s ha a karfiol már félig puha, mehet bele a gomba is. Ekkor már nem kell a fedő, hogy a gomba által eresztett lé elpárologjon. Legvégül tegyük hozzá a szétnyomott fokhagymákat, jól keverjük össze, és fűszerezzük ízlés szerint.
Tálaláskor szórjuk meg kevés reszelt parmezán sajttal. (Forrás: andió.biz)

Életforma-tippek

Készíthetjük rizzsel is, ugyanolyan finom, csak dúsabb, laktatóbb!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Zöldségekkel való munkához
számos ötletes eszközt találsz
az Életforma Shopban!

 

a


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!