Facebook hozzászólás
712

Újburgonya saláta joghurtos öntettel

Lassan megjelenik majd az újkrumpli is, amit a magam részéről türelmetlenül várok, hiszen a tavaszban – a zöldborsó után – szerintem ez a legjobb dolog. Salátának is kitűnő, nemcsak köretnek.

Újburgonya, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1-1 csomó újhagyma és retek
az öntethez:
6-6 ek. majonéz és joghurt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt fekete bors

Elkészítése:
Az újburgonyát alaposan megmossuk, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi ellepi, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk, az előbbit karikákra szelve gyűrűire szedjük, az utóbbit félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A burgonyával együtt tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A majonézt a joghurttal és a felaprított petrezselyemmel összekeverjük, ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.

Zöldfűszeres burgonyasaláta
Érkezik a krumplisaláták idénye, most megmutatom az én legnagyobb kedvencemet. Amúgy a hagyományos ecetes-hagymás krumplisalátát szeretem a legjobban, de azt leginkább karácsonyra tartogatom. Ez a zöldfűszeres, majonézes változat is nagyon kellemes, jó szívvel ajánlom. Nem hátrány, hogy a vendégség előtt egy nappal össze lehet állítani. Elkészítéséhez legjobb az apró szemű krumplit választani.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!